Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

La 22a Nit de la Solidaritat reflexiona al voltant de l’accés a l’aigua

La 22a Nit de la Solidaritat de Mataró se celebrarà el proper 21 de juny, a les 20h, al Casal l'Aliança amb la conferència a càrrec del periodista i cineasta, Albert Solé i Brucet. Després de la conferència “Accés a l’aigua, hem millorat?”, es projectarà el documental “El somni de l’aigua” del mateix Albert Solé. El 18 de juny es projectarà, a les 20h, el film “Lion” i les biblioteques dedicaran l’Hora del conte a històries sobre l’aigua.

El taller de teatre “Dones en acció” finalitza el quart curs amb la representació de l’obra “He nascut dona”

L’obra es representarà el 7 de juny, a les 20 h, al Centre Cívic Pla d’en Boet. Aquest projecte, impulsat pel Servei d’Igualtat i Ciutadania amb la col·laboració de l’Aula de Teatre i la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Pla d’en Boet, fa quatre anys que es va posar en marxa amb l’objectiu d’enfortir el potencial de les dones que hi participen, involucrar-les en la presa de decisions i fer-les protagonistes de la seva trajectòria vital.

La 5a edició del Consell d’Infants finalitza en un acte on els alumnes expliquen les seves idees i tasques realitzades

L’alcalde en funcions, David Bote, i el regidor d’Educació en funcions, Miquel Àngel Vadell, van agrair les idees i la tasca que han realitzat els consellers i conselleres que han format part aquest curs 2018-2019 del Consell d’Infants de la ciutat. L’acte de cloenda es va fer a la plaça de l’Ajuntament on els alumnes de les 20 escoles participants van poder explicar el que han treballat durant el curs al voltant de la temàtica triada: la tinença responsable dels animals i el medi ambient.

El nou Consistori reelegeix David Bote com a alcalde de Mataró

Mataró ha constituït el nou Consistori, format en aquest mandat pels cinc partits que van obtenir representació a les eleccions del 26 de maig. David Bote ha estat reelegit alcalde en el seu segon mandat i després d’obtenir la majoria absoluta dels vots dels regidors. El nou Govern municipal el formaran els 13 regidors del PSC i els 2 d’En Comú Podem, després de l’acord signat avui abans del Ple de constitució.

L’Ajuntament millora el sistema de climatització de la Piscina Municipal que reobrirà amb la celebració del 50è aniversari

Les obres a la Piscina Municipal començaran el 22 de juliol, aprofitant el període de tancament habitual de l’estiu, i està previst que finalitzin a mitjans de novembre. Es canviarà el sistema de climatització, s’instal·larà una nova sauna i es canviaran les rajoles del vas gran així com es faran altres tasques de manteniment i millora perquè aquesta instal·lació esportiva, que farà el 50è aniversari durant el 2019, reobri amb més confort.

Comunicat de rebuig per la mort violenta d’una menor a Mataró

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament s'ha reunit avui i ha consensuat una declaració amb motiu de la mort violenta d'una menor d'edat el passat cap de setmana a Mataró. L'alcalde, David Bote, i els representants dels grups municipals, han comparegut després davant els mitjans de comunicació per lamentar i rebutjar el succés, i convocar una concentració davant l'Ajuntament avui a les 18.30 h.

El Pla Jove X Mataró 2018-2022 es presenta en un acte a la Biblioteca Antoni Comas amb referents joves de diferents àmbits

Els cinc grans eixos d’aquest document són l’emancipació, la transformació, el benestar, el territori i la referencialitat. Un document que s’ha resumit en un vídeo que es presentarà en el transcurs d’un acte a la Biblioteca Antoni Comas on hi haurà la presència del grup de ball D’oo Wap (@doowapdancecompany), el periodista i gamer Roc Massaguer (@outconsumer), la cantant Suu (@tontaca18) i el ballarí de Break Dance Ivan Sier (@ivansier). L’acte, que se celebra el 20 de juny a les 18.30 h, també donarà el tret de sortida de la nova imatge de Joventut així com la posada en marxa d’un compte d’Instagram i Facebook.

Un projecte de 3,3 milions d’inversió per a la transició energètica, seleccionat per rebre ajuts europeus

La Generalitat ha seleccionat nou projectes d’ajuntaments i administracions supramunicipals per assolir ajuts europeus amb els quals afavorir l’estalvi energètic, l’ús d’energies renovables i en definitiva el pas a una economia baixa en carboni. El projecte de l’Ajuntament de Mataró, que rep l’import econòmic més gran d’aquesta línia d’ajuts, preveu auditories energètiques, millores de l’enllumenat i la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

PUMSA comença les obres de reforma de l’aparcament de la plaça de les Tereses

Dilluns 1 de juliol comencen les obres de l’aparcament municipal de la plaça de les Tereses, que tenen un termini previst de 5 mesos. L’empresa municipal PUMSA hi destinarà 1,5 milions d’€ al projecte. La reforma preveu adaptar l’aparcament soterrat a la normativa actual i millorar el seu aspecte general. Les obres es realitzaran per fases a fi de no deixar de donar servei al ciutadà, tot i que mentre durin els treballs hi haurà menys places disponibles. Els abonats tindran sempre plaça garantida en les ubicacions que sigui possible en cada cas.

L’Ajuntament activa les mesures previstes per onada de calor

La previsió que entre avui i diumenge es pugui arribar a temperatures superiors a 34,3 ºC, el llindar de temperatura extrema a Mataró, ha fet activar el protocol d’actuació municipal per onada de calor. L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè se segueixin els consells habituals, especialment beure aigua sovint i reduir l’activitat física en les hores de més insolació.