Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

L’Ajuntament comença les obres de reurbanització del tram pendent de la ronda de Miguel de Cervantes

Entre juliol i setembre es duran a terme els treballs de transformació del tram final de la ronda de Miguel de Cervantes. L’Ajuntament comença aquesta setmana les obres entre el carrer de Francisco Herrera i l’N-II per renovar el clavegueram i millorar la urbanització de l’espai, tal i com es va fer entre 2017 i 2018 en el tram entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera.

L’Ajuntament contracta 46 persones en situació d’atur

Els contractes estan subvencionats pel programa Millora de l’Ocupabilitat 2019 de la Diputació de Barcelona, que té entre els seus objectius donar suport a actuacions orientades a millorar l’ocupació de les persones aturades i, preferentment, d’aquelles que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social.

Les Santes de Mataró arriben als barris

El cap de setmana del 19 al 21 de juliol se celebrarà la primera edició de Les Santes als barris, un projecte pilot d’oferir durant el portal de la festa major programació cultural a tres barris de la ciutat, que per circumstàncies diverses no han pogut celebrar la seva festa: Pla d’en Boet, Camí de la Serra i Via Europa.

La programació de Les Santes Esportives 2019 compta amb 34 actes distribuïts entre el 10 i el 28 de juliol

Les Santes Esportives del 2019 se celebren del 10 al 28 de juliol amb una programació que inclou 34 actes de les vessants d’exhibició, participació i competició esportiva. La Travessa al Port (21 de juliol) arriba a la 28a edició i la Cursa Popular (28 de juliol) a la 41a edició que són els actes organitzats exclusivament per la Direcció d’Esports de l’Ajuntament que alhora dona suport a clubs, entitats i associacions esportives per a la celebració de la resta d’activitats.

Massana esponsoritza la samarreta de Les Santes

Les samarretes, fetes íntegrament a Mataró, es podran comprar a partir d’avui al web botiga.lessantes.cat. El producte estrella de la Festa Major està fet el 100% a Mataró (disseny, producció, estampació) amb l’empresa tèxtil Massana (i la col·laboració de Texknit i Estampados Jiménez), i té com a imatge principal un dels elements que l’artista Jaume Simon va il·lustrar al cartell de Les Santes d’enguany, el castell de focs.

Mataró dissenya una nova organització política enfocada a treballar pels 15 objectius prioritaris del mandat 2019-2023

El Govern ha dissenyat una nova organització estructurada en 3 àmbits per donar resposta a 15 objectius polítics prioritaris del mandat 2019-2023. Aquesta proposta, juntament amb el règim de retribucions i assistències dels 27 càrrecs electes i el número d’eventuals, completa el cartipàs municipal que se sotmetrà a l’aprovació del Ple del 9 de juliol.

Mataró s’adhereix a les concentracions de rebuig per la presumpta violació que va patir una menor a Manresa

Avui, 8 de juliol, a les 18 h, Mataró s’adhereix a les concentracions de rebuig convocades per entitats feministes en relació a la presumpta violació en grup que va patir una menor a Manresa l’octubre del 2016. L’objectiu és deixar constància de la solidaritat amb aquesta i amb totes les víctimes de violència masclista, denunciar aquestes realitats que són una xacra i un problema social i donar una resposta ferma, inequívoca i urgent.

Mataró activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre al sector de l’hostaleria i la restauració

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio han posat en marxa aquesta setmana una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. La campanya consisteix en informar a tots els bars, restaurants i hotels de la ciutat sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent i es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

Can Marfà s’afegeix al programa VisitMuseum amb una audioguia amb quatre idiomes

El Museu de Mataró amplia els recursos interpretatius de l’exposició de síntesi de Can Marfà Gènere de Punt de Museu de Mataró: “Mataró, capital del gènere de punt”, amb una nova audioguia en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès). L’audioguia s’emmarca dins el programa Visitmuseum, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement, nascut amb la intenció de reduir la distància entre el museu i el visitant

Un grup de joves de Lorient (França) visiten Mataró en el marc d’un intercanvi amb la Xarxa d’Espais Joves

Del 9 al 12 de juliol, un grup de vuit joves de Lorient, a la Bretanya francesa, visiten Mataró amb una trobada amb joves mataronins d ela Xarxa d’Espais Joves de la ciutat. El viatge s’ha preparat anteriorment amb el recolzament de quatre educadors que han treballat aspectes com la cultura, el transport públic de les dues ciutats, la relació amb el mar de les dues ciutats ja que Lorient també compta amb un port i l’idioma, entre d’altres aspectes.