Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

El Ple aprova una Proposta de resolució per a la creació d’un grup de treball previ a la revisió del Pla General d’Ordenació (PGO) de la ciutat

El Ple del 5 de setembre ha aprovat una Proposta de resolució, presentada pel grup d’ERC i amb una esmena de l’equip de govern (PSC + ECPM), per a la creació d’un grup de treball previ a l’inici de la revisió del Pla General d’Ordenació (PGO), que tingui com a finalitat definir i consensuar les línies estratègiques que regiran l’esmentada revisió.

Mataró ofereix de forma gratuïta el taller “Dones en Acció” de teatre i dansa per a dones

El Servei d’Igualtat i Ciutadania, l’Aula de Teatre i la Vocalia de Dones de Laia l’Arquera organitzen per quart any consecutiu el taller de teatre i dansa “Dones en Acció”. Les classes es faran del 9 d’octubre al 20 de maig, tots els dimecres de 19.15 h a 21.15 h, al Foment Mataroní. El taller és gratuït i té com a objectius sensibilitzar sobre temàtiques de gènere i aprofundir en una consciència de gènere així com detectar patrons de la cultura patriarcal i disposar d’eines per neutralitzar-los.

La XII edició de Mataró Camina per l’Alzheimer se celebra el 29 de setembre amb tres recorreguts

La XII edició de Mataró Camina per l’Alzheimer se celebra el 29 de setembre amb l’objectiu de continuar conscienciant i sensibilitzant totes les persones sobre la malaltia neurodegenerativa de l’alzheimer. Com en la darrera edició, tothom pot participar perquè hi ha tres recorreguts de diferents nivells. Aquesta caminada solidària forma part del programa Mou-te am Cor que aglutina totes les activitats esportives solidàries que es fan a Mataró.

Mataró celebra el Dia Mundial d’Acció pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb un cicle cinefòrum

La projecció de quatre films els divendres 27 de setembre, 4, 11 i 18 d’octubre a diferents equipaments de la ciutat tenen com a objectiu abordar alguns dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al voltant del 25 de setembre quan se celebra el Dia Mundial d’Acció pels ODS. La projecció de les pel·lícules escollides comptaran amb un fòrum amb diferents experts sobre la temàtica i membres del Grup Tercer Món.

Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb la V Mostra d’entitats de la Gent Gran i una quinzena d’activitats

El Consell Municipal de la Gent Gran impulsa cada any un conjunt d’activitats al voltant de l’1 d’octubre quan se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquest 2019 se celebra, el 5 d'octubre, la V Mostra d’entitats de la gent gran a la plaça de Santa Anna, una iniciativa bianual que té com a objectiu donar a conèixer tot el teixit existent a tota la ciutadania així com crear sinergies entre les pròpies entitats.

Mataró mostra el front comú al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures d’Endesa

La Junta de Portaveus, celebrada el 30 de setembre, va aprovar una Declaració institucional per fer front al deute dels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures energètiques a Endesa. El text que ha estat presentat conjuntament pels grups del PSC, En Comú Podem, ERC i Junts per Mataró ha comptat amb tots el vots favorables i l’abstenció de Ciutadans.

L’empresa Nanotargeting del TecnoCampus guanya el premi a projecte més innovador de la IV edició de la Xarxa Innpulso

L’empresa Nanotargeting amb seu al TecnoCampus Mataró-Maresme ha guanyat el premi a projecte més innovador de la IV edició de la Xarxa Innpulso Emprende, que es va celebrar l’1 d’octubre a Madrid, amb el sistema Aurocis basat en la nanotecnologia per reduir els efectius negatius en els pacients de radioteràpia i quimioteràpia. El premi va ser compartit amb el projecte que presentava Madrid que també és de lluita contra el càncer.

L’onzena Mostra d'Entitats de Cerdanyola se celebra els dies 11 i 13 d’octubre, una trobada que fomenta la cohesió social

La Mostra d'Entitats de Cerdanyola celebra enguany l’onzena edició amb un extens programa d'activitats. Les diferents associacions, sota el paraigües de la Taula d’Entitats de Cerdanyola (TEC), amb la coordinació de l'Agència de Suport i Serveis a les entitats de l'Ajuntament de Mataró, promouen dos dies de celebració conjunta. Aquests dos dies són el divendres 11 d'octubre quan l'activitat se centrarà al Centre Cívic Espai Gatassa i el diumenge 13 d'octubre, a la plaça Onze de Setembre.

La campanya “Recicla i Guanyaràs” del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme guanya un premi internacional

El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, va recollir ahir a Bilbao el segon pemi de Comunicació de la ISWA, l’Associació Internacional de Residus Sòlids, en el marc del congrès mundial d'aquesta entitat. El guardó reconeix l'originalitat de la campanya “Recicla i Guanyaràs” que, entre altres propostes, va produir el documental “Molta Merda”, protagonitzat per Quim Masferrer.