Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

87.515 mataronins podran votar a les Eleccions Generals del proper diumenge 10 de novembre

Les Eleccions Generals tindran lloc el diumenge 10 de novembre quan la ciutadania és convocada a exercir el seu dret a vot per triar els seus representants polítics al Congrés dels diputats i al Senat. A Mataró, hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 31 edificis diferents o col·legis electorals. L’horari de votació és continu de les 9 h fins a les 20h i les persones amb mobilitat reduïda poden comptar amb un servei d’acompanyament.

Mataró organitza una Jornada d’Educació per a la Ciutadania Global amb una conferència i experiències positives

El dissabte 16 de novembre el TecnoCampus Mataró-Maresme acollirà una Jornada d’Educació per a la Ciutadania Global que porta com a títol “Què podem fer a Mataró per millorar el món?” La sessió va adreçada a tota la ciutadania però es centra en docents, entitats i treballadors municipals per aprofundir en el concepte d’educació transformadora. En la primera part està prevista la conferència de la tècnica d’educació per a la justícia global i directora de Creart ONG, Carol Pujades, i en la segona part serà el torn de mostrar bones experiències de Mataró.

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena dona el seu fons documental d’entre els anys 1790 i 2005 a l’Ajuntament

El Ple ordinari del 7 de novembre va aprovar per unanimitat la donació de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena del seu fons documental des de l’any 1790 fins al 2005. Un conjunt de memòries, decrets, informes, convenis i altres documents relatius al tractament de la sanitat a la ciutat que es podran consultar a través del servei de consulta de l’Arxiu Comarcal del Maresme que gestionarà aquest fons conjuntament amb l’Arxiu Municipal de Mataró. Aquesta és la tercera donació que fa la Fundació Hospital a l’Ajuntament, les altres van ser l’any 1961 i 1992.

El Ple aprova una Proposta de resolució en relació als suposats comentaris fets en un xat per certs membres de la Policia Local

El Ple ordinari del 7 de novembre va aprovar una esmena a la totalitat, presentada pel grup municipal del PSC i d’En Comú Podem, a la Proposta de resolució presentada pel grup municipal de Junts per Mataró en relació als suposats comentaris fets en un xat per certs membres de la Policia Local. El text es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ECPM i Ciutadans i els vots en contra d’ERC i Junts per Mataró.

La convocatòria de subvencions 2019 per a la rehabilitació d’edificis rep 83 sol·licituds de comunitats de tota la ciutat

La convocatòria de subvencions 2019 per a la rehabilitació d’edificis ha rebut 83 sol•licituds de tots els barris de la ciutat amb un pressupost d’obres de prop de 3 milions d’euros. Les comunitats de veïns poden optar a un màxim del 40% de subvenció sobre el cost de l’obra. Pel que fa a la convocatòria de les subvencions autonòmiques, que es gestionen des de l’Oficina Local de l’Habitatge de Mataró, s’han rebut 42 i el període per sol·licitar els avançaments reintegrables locals resta obert fins al 13 de desembre del 2019.

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena fa obres de millora estructural

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, amb 375 anys d’història, realitza obres de millora i manteniment en l’edifici per un valor de 300.000 € que han estat aportats per l’Ajuntament de Mataró. La primera fase, realitzada del febrer al juliol del 2019, va consistir en adaptar-se a la normativa d’incendis i reforçar l’estructura general de l’edifici. La segona fase, ara en marxa, consisteix en la reparació i el manteniment de la façana lateral, la del carrer de Sant Pelegrí.

Mataró incentiva la inclusió social d’infants i joves a través de l’esport

L’Ajuntament ha publicat les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats esportives que fomentin la inclusió esportiva d’infants i joves en els seus equips, grups d’entrenament o escoles de formació esportiva per a la temporada 2019-2020. En aquesta primera edició s’oferiran 50 places, 5 per entitat o club, amb un valor de subvenció de 200 € per a cada plaça que sigui per un infant o jove amb indicadors de risc social.

La Piscina Municipal es reobre amb dues jornades de portes obertes en la celebració del seu 50è aniversari

El 22 i 23 de novembre torna la Piscina Municipal amb unes jornades de portes obertes a tota la ciutadania. Aquest equipament esportiu ha estat tancat des del juliol fins al novembre d’aquest 2019 per portar a terme diferents actuacions com són una millor climatització, la instal·lació d’una nova sauna i el nou enrajolat de la piscina gran, entre d’altres de millora i actualització. Les jornades de portes obertes són el primer acte de celebració del 50è aniversari que tindrà diferents activitats fins al juliol del 2020.

Alumnes de les 12 escoles de Mataró que participen del programa Salut Integral (SI!) inicien el “Viatge de la salut”

L’activitat “Viatge de la salut”, que durant aquest curs 2019-2020 portaran a terme els alumnes de P5 de les 12 escoles de Mataró que participen del programa Salut Integral (SI!) liderat pel doctor Valentí Fuster de la Fundació SHE (Science, Health and Education), ja s’ha posat en marxa. L’Ajuntament de Mataró es va adherir a aquesta iniciativa el curs 2012-2013 i des d’aleshores cada any es fan un seguit d’activitats als centres educatius amb els objectius de promoure una alimentació saludable, activitat física, el coneixement del cos i del cor així com la prevenció de les addiccions. El "Viatge de la salut" fomenta la interrelació entre alumnes i professorat dels centres educatius participants.

La programació musical de Les Santes opta de nou als premis ARC

La Festa Major de Les Santes és un dels quatre seleccionats a optar al premi a la millor programació musical de Festa Major dels Premis ARC 2019. D’aquesta manera la festa mataronina torna a quedar finalista d’aquest guardó que organitza l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, després de ser-ho també el 2014 i el 2015, any que va obtenir el guardó.