Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

Es presenta el projecte Gavius que millorarà la relació de l’Administració amb la ciutadania aplicant intel·ligència artificial i big data

Gavius, un assistent virtual per conèixer i tramitar els ajuts socials des del mòbil es posarà en marxa com a prova pilot a Gavà i Mataró. El projecte, que s’ha presentat a Gavà, és finançat en un 80 % per part de l’Urban Innovative Actions, un programa impulsat per la Unió Europea que dona resposta a reptes i problemàtiques urbanes.

Arriba la quarta edició de la campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' per reconèixer la tasca de les persones voluntàries

El lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 tindrà lloc en el transcurs de la Festa del Voluntariat que se celebrarà el 28 de novembre al Casal l’Aliança. El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre i Mataró realitza la campanya ‘Fem Voluntariat, Fes Voluntariat’ des del 15 de novembre al 15 de desembre. A la ciutat hi ha més de 700 entitats que sumen esforços per a la cohesió social i la promoció de les persones.

L’Ajuntament atorga 19 llicències a voluntaris del Centre d’Acollida d’Animals perquè puguin passejar gossos potencialment perillosos

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics municipals (CAAD), gestionat per la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), disposa de persones voluntàries que treuen a passejar els gossos perquè aquests gaudeixin d’un millor benestar. Durant els mesos de setembre i octubre, l’Ajuntament ha atorgat 19 llicències administratives perquè aquestes persones voluntàries puguin passejar gossos potencialment perillosos (gpp) que resideixen en aquest equipament municipal.

Els agents de proximitat expliquen a Rocafonda i Pla d’en Boet els avantatges de la recollida selectiva

El projecte Mataró cívica i activa ha iniciat una campanya informativa porta a porta per acabar de convèncer els veïns de Rocafonda i Pla d’en Boet dels avantatges de recollir selectivament els residus. Aquests dos barris pilot on s’ha engegat el projecte estan a prop d’aconseguir l’objectiu fixat del 40% de recollida selectiva, que donarà dret a una sortida escolar.

Mataró reflexiona sobre la necessitat de canviar el relat de les violències amb motiu del 25 de novembre

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra les violències masclistes i Mataró ha preparat un programa d’activitats per reflexionar sobre aquesta xacra social que ha suposat l’assassinat de 51 dones a Espanya de les quals 8 a Catalunya*. Enguany el programa se centra en el tractament responsable i rigorós d’aquesta temàtica per no reforçar els estereotips i prejudicis fruit d’una societat amb una forta cultura masclista i amb patrons heteropatriarcals, i en la importància i responsabilitat dels mitjans de comunicació en aquest fet.

Mataró organitza la jornada “Si em contractes, tots hi guanyem!” per posar en valor la diversitat funcional al món empresarial

La Taula d’Accessibilitat del Consell Municipal de Benestar Social ha organitzat la jornada “Si em contractes, tots hi guanyem!” que es portarà a terme el dimecres 27 de novembre, durant el matí, al Cafè de Mar. L’objectiu és reflexionar, debatre i sensibilitzar als diferents agents del mercat laboral ordinari per a l’ocupació de persones amb diversitat funcional.

Cafè de Mar acull l’assemblea ordinària de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

El segon tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, és el representant de l’Ajuntament de Mataró en una de les vocalies de la nova executiva de l’associació. La promoció de l’economia social, solidària i col·laborativa per generar ocupació és un dels eixos del Pla Estratègic Mataró 20/22, que té com a primer repte la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat. Així doncs, des de l’edifici de Cafè de Mar com a epicentre, l’Ajuntament lidera i/o participa de diversos projectes i iniciatives en relació a l’Economia Social i Solidària (ESS) per incidir en l’educació i la sensibilització; en l’emprenedoria i el llançament de projectes socials, i en el suport en el finançament en la creació de noves iniciatives d’ESS, entre d’altres.

El premis FEM Mataró 2022 s’entreguen durant la 4a Festa del Voluntariat

Els projectes guanyadors, impulsats per diferents entitats sense ànim de lucre, han estat una iniciativa de vela inclusiva, un projecte sobre l’espai agrari de la ciutat i una proposta d’intercanvi de temps i col·laboració entre els ciutadans del barri de Rocafonda. Els premis FEM Mataró 2022 es van donar a conèixer en la 4a Festa del Voluntariat que es va celebrar al Casal de l’Aliança on es va agrair la tasca que fan les persones voluntàries de la ciutat i es van donar els premis del concurs d’Instagram sobre associacionisme i voluntariat.