Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia la regulació de les colònies de gats no domèstics

Escoltar

Mataró inicia la regulació de les colònies de gats no domèstics

La identificació de les colònies, l’esterilització dels animals i l’entrega de carnets als voluntaris, principals accions

Una de les novetats que contempla la nova Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de Mataró, aprovada definitivament en el Ple de novembre del 2017, és la regulació de les colònies de gats que hi ha a la ciutat. En aquesta línia es posen en marxa unes accions amb l’objectiu d’identificar les colònies, esterilitzar els animals i activar un sistema controlat, a través de l’entrega de carnets, per a les persones voluntàries que els alimenten. 


Identificació, esterilització i carnets

Aquests gats no són domèstics, són gats ferals que conviuen en el municipi agrupats en colònies i formen part de la fauna urbana i com a tals, se’ls ha de respectar la forma de viure i, sempre que sigui tècnicament possible, se’ls ha de mantenir en l’espai que ocupen. Aquesta situació no ha de provocar molèsties a la ciutadania i per aquest motiu, l’Ajuntament, amb la col·laboració de les associacions protectores i de les entitats cíviques sense ànim de lucre de la ciutat, ha iniciat un programa per tal d’identificar aquestes colònies.

Aquest any s’ha iniciat una línia de subvencions econòmiques per a les entitats que vulguin participar del nou programa, amb una convocatòria anual amb una dotació total de 2.500 € i s’ha previst una partida econòmica en el pressupost municipal per a l’esterilització dels gats de les colònies, tot això, d’acord amb el nou protocol de coordinació per tal de portar a la pràctica el que estableixen els articles 33 i 34 de la nova Ordenança municipal.

El protocol porta associades algunes qüestions com l’atorgament de carnets per a les persones que fan tasques voluntàries per atendre les colònies de gats salvatges del carrer. Aquest carnet ha de servir perquè aquestes persones es puguin identificar davant de la Policia Local com a persones autoritzades en la gestió de les colònies de gats registrades, doncs la resta de ciutadans i ciutadanes, no podran alimentar animals a les vies públiques, d’acord amb el que s’estableix a la nova Ordenança d’Animals domèstics. Per poder disposar d’aquest carnet, s’ha organitzat un primer curs formatiu previst pel proper 26 de juny, que es farà en tres sessions amb diferents horaris i espais municipals. Totes les persones que hi estiguin interessades en assistir-hi poden sol•licitar informació al Servei de Salut i Consum.

I abans d’aquest curs, s’organitza una sessió informativa el proper 5 de juny, a les 13 h, a les dependències del Servei de Salut i Consum, ubicades a l’edifici de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, 101, primer pis, per donar informació a les entitats animalistes o relacionades amb aquesta situació.