Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Marfà mostra la imatgeria festiva de la ciutat

Escoltar

Can Marfà mostra la imatgeria festiva de la ciutat

Des d’avui a la tarda i fins al 13 de setembre a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró s’hi podrà veure l’exposició “Mataró és festa” que recull més de 110 figures de la ciutat, incloent-hi les institucionals.

Els gegants, nans, capgrossos i bèsties alimenten el món de l’imaginari des de fa segles. Figures centenàries i de creació recent, imatges realistes o que representen éssers fantàstics i llegendaris, totes ens acompanyen al carrer quan celebrem les nostres festes populars.

Enguany, la situació d’emergència sanitària no ha permès celebrar Les Santes, ni les festes de barri, espais on es podien veure en plena acció. És per aquest motiu que, sent conscients de la importància d’aquestes manifestacions festives i de l’estima que senten grans i petits envers les figures, la Direcció de Cultura les ha convidat al museu. D’aquesta manera tots i totes les podrem veure, i podrem reviure les sensacions d’alegria i celebració que ens transmeten. Esperem que ben aviat ens puguem retrobar amb elles al carrer.

“Mataró és festa” vol oferir una petita mostra de la imatgeria festiva mataronina, de prop de cinquanta entitats, i, al mateix temps, esdevenir un reconeixement a la tasca del teixit associatiu. Gràcies al seu esforç i a les seves iniciatives, no només es conserva un patrimoni de gran importància, sinó que s’impulsa una manera de concebre la cultura com a element de participació i de cohesió social.


Com assistir a l’exposició

La visita podrà ser lliure o bé guiada. En ambdós casos seran visites en grups reduïts i caldrà fer una reserva prèvia. Les invitacions es poden adquirir a l’adreça web https://recintes.cat/mataro. Consulteu els horaris de visita a www.culturamataro.cat.