Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Disset ferits lleus a l’estació de Renfe de Mataró pel xoc d’un tren contra un topall de final de via

Escoltar

Disset ferits lleus a l’estació de Renfe de Mataró pel xoc d’un tren contra un topall de final de via

Renfe està investigant les causes de l’accident, que ha fet activar en prealerta el Pla Ferrocat de Protecció Civil de la Generalitat i en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal de l’Ajuntament de Mataró.

El tren accidentat avui
El tren accidentat avui

L’accident s’ha produït a les 16.25 h, quan un tren procedent de L’Hospitalet de Llobregat ha xocat amb el topall de final de la via 4 per causes que encara es desconeixen. Segons l’últim balanç de ferits, de les 18 h, el xoc ha provocat ferides a 17 persones (15 adults –entre ells el maquinista– i dos menors) que han estat ateses pel Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat. Deu dels ferits han estat traslladats a centres sanitaris: 4 a l’Hospital de Mataró, 2 a Can Ruti i 4 a l’Hospital de Badalona.

El SEM ha activat 10 ambulàncies i un helicòpter medicalitzat per atendre els ferits. També s’hi han desplaçat 7 dotacions de Bombers, 10 unitats de Policia Local i també efectius de Mossos d’Esquadra.

Segons dades de Renfe, al tren accidentat hi viatjaven 40 persones en el moment del sinistre. La circulació de trens a la línia R1 no s’ha interromput i només ha patit alguns retards.

La directora de Rodalies de Renfe a Catalunya, Mayte Castillo, ha confirmat des del lloc dels fets que s’ha obert una investigació per determinar les causes de l'accident. Els Mossos han anunciat que s’analitzarà la caixa negra, a banda de recollir possibles proves i indicis.

L’alcalde, David Bote, que també s’ha desplaçat al lloc del sinistre, ha agraït la ràpida resposta dels serveis d’emergència i els cossos de seguretat i ha desitjat una ràpida recuperació als ferits, a més d’apuntar que ara toca esbrinar què ha produït l’incident. A l’abril de 2009 i al febrer de 2012 van tenir lloc dos accidents gairebé idèntics al mateix final de via, amb 6 i 10 ferits lleus en cada cas.


Galeria d'Imatges

Publicat a