Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal Municipal de la Gent Gran de Pla d’en Boet s’habilita provisionalment per fer atenció primària

Escoltar

El Casal Municipal de la Gent Gran de Pla d’en Boet s’habilita provisionalment per fer atenció primària

L’Ajuntament continua col·laborant amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i ara ha realitzat un canvi d’usos provisional de les instal·lacions del Casal de la Gent Gran del Centre Cívic Pla d’en Boet on, des del 30 de novembre, es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de COVID-19 positius. L’objectiu és ampliar els espais d'atenció i evitar aglomeracions en el CAP Ronda General Prim.

Amb aquest equipament, amb l’accés independent per la plaça de José López Miravete, els equips sanitaris vinculats al CAP Ronda Prim poden fer, des  del 30 de novembre, proves diagnòstiques com cribratges a persones asimptomàtiques de Covid-19 i desenvolupar la seva feina diària d’atenció primària d’una forma més còmoda tant per a ells i com per als pacients.

Aquesta és la tercera col·laboració de l’Ajuntament amb l’ICS de la Generalitat en matèria de cessió d’equipaments durant aquest 2020:

  1. Per a la vacunació de la grip: La sala 6 del Centre Cívic Pla d’en Boet i els Centres Cívics de Molins i Rocafonda (21 d’octubre 2020).
  2. Per a proves relacionades amb la Covid-19: El Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda (6 de novembre 2020).
  3. Per a proves relacionades amb la Covid-19: El Casal Municipal de la Gent Gran de Pla d’en Boet (30 de novembre 2020).


Les proves a persones amb símptomes se segueixin fent, com fins ara, als centres d’atenció primària i en el punt del Centre Cívic de Pla d'en Boet es fan les proves només a persones que han estat citades prèviament des de l’Atenció Primària i que no presenten simptomatologia.

Des de la Unitat centralitzada de suport COVID de la Metropolitana Nord s’ha optat per buscar alternatives que van més enllà dels espais propis de l’Institut Català de la Salut (ICS). El fet d’ampliar els punts ha de permetre evitar un augment del temps d’espera per fer-se la prova, així com continuar garantint la seguretat i confortabilitat, tant de la ciutadania, com dels professionals que treballen en aquests espais.

El nou punt ha estat revisat per garantir que és adequat i que permet mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació i la neteja que marca el protocol.

Amb aquesta nova ubicació, l’atenció primària (AP) de la Metropolitana Nord de l’ICS compta amb un total de 10 punts centralitzats, on es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de COVID-19 positius.