Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda-El Palau s’habilita provisionalment per fer atenció primària

Escoltar

El Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda-El Palau s’habilita provisionalment per fer atenció primària

L’Ajuntament col·labora amb l’Institut Català de la Salut (ICS) realitzant un canvi d’usos provisional de les instal·lacions del Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda-El Palau, per ampliar els espais d'atenció i evitar aglomeracions. Amb aquest equipament, situat al carrer de Colòmbia 55, els equips sanitaris vinculats al CAP Rocafonda-Palau faran, a partir d’avui divendres 6 de novembre, proves diagnòstiques i desenvoluparan la seva feina diària d’atenció primària d’una forma més còmoda tant per a ells com per als pacients.

Aquesta és la segona col·laboració de l’Ajuntament amb l’ICS de la Generalitat en matèria de cessió d’equipaments durant aquest 2020. Els centres cívics Pla d’en Boet, Molins i Rocafonda són els espais que l’Ajuntament ha cedit als centres d’atenció primària (CAP) perquè puguin realitzar la campanya de la vacunació de la grip de manera externa i així millorar circuits i evitar aglomeracions donada la situació provocada per la Covid-19.


Recursos municipals per a l’atenció primària

L’Ajuntament de Mataró és un dels municipis que col·labora amb l’atenció primària de la zona Metropolitana Nord de la Generalitat de Catalunya on aquesta setmana s’han obert 4 unitats de suport Covid. Aquests centres, ubicats a equipaments cedits pels municipis, treballen per donar suport als equips d’atenció primària (EAP) en el control de la transmissió de la Covid-19 i gestionar algunes tasques de manera centralitzada, per fomentar que les activitats de poc valor clínic es facin en dispositius externs als EAP. Actualment, n’hi ha 9 en marxa on es fan principalment proves a contactes asimptomàtics. La previsió és que les proves a persones amb símptomes se segueixin fent com fins ara, als centres d’atenció primària.

Entre les actuacions de la Unitat de suport Covid es troba la gestió dels dispositius per garantir l’abordatge de la població de risc, la presa de mostres per dur a terme proves de detecció de la malaltia a la població que és contacte asimptomàtic de pacients amb alta sospita Covid i tot allò que té a veure amb les intervencions específiques en situacions de brots o increments importants de casos d’infecció per SARS-CoV-2 de la comunitat, en població asimptomàtica.

Publicat a