Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de l’FP aborda la planificació de l’oferta amb la necessitat d’ampliar-la i adaptar-la a les noves necessitats del mercat

Escoltar

El Consell de l’FP aborda la planificació de l’oferta amb la necessitat d’ampliar-la i adaptar-la a les noves necessitats del mercat

El Consell de la Formació Professional de Mataró es va reunir telemàticament el dijous 22 d’octubre per abordar el full de ruta del curs 2020-2021 així com línies de treball a més llarg termini. Entre les principals actuacions hi ha la posada en marxa d’un dispositiu d’assessorament personalitzat a l’alumnat que no ha pogut accedir aquest curs a un cicle formatiu de grau mitjà i planificar l’oferta amb l’objectiu de potenciar aquests estudis post obligatoris, adaptar-los a les noves necessitats del mercat i fer de Mataró la capital de l’FP.

Actualment a Mataró l’oferta en Formació Professional (FP) és de 22 cicles formatius de grau  mitjà i de 23 cicles de grau superior amb un total de 56 grups i mig. Una oferta que enguany ha estat inferior a la demanda i que ha deixat llistes de espera en tots els centres, públics i concertats, de la ciutat. Davant d’aquesta situació, es posa en marxa un dispositiu per realitzar un assessorament personalitzat a aquelles persones que no han pogut accedir a Cicles Formatius de Grau Mitjà de la ciutat durant l’inici d’aquest curs.

Els objectius són intentar trobar places de cicles en d’altres centres de la ciutat on no han realitzat la sol·licitud, de la resta de la comarca o del Vallès Oriental així com fer-ne un acompanyament durant les properes setmanes. També oferir possibles alternatives educatives que hi ha a la ciutat fins a la propera preinscripció de cicles del curs vinent.

Per accedir a aquest dispositiu, ja en marxa, cal posar omplir un formulari per registrar-se i rebre així una trucada per iniciar un assessorament personalitzat per part de tècnics en educació.

Aquest va ser el primer punt de l’ordre del dia del Consell de la Formació Professional (FP) que es va celebrar de forma online el 22 d’octubre. El Consell de l’FP és un òrgan consultiu i de participació social que es constitueix com a plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local.

 

Mapa de ciutat de l’FP

A banda d’aquest dispositiu d’assessorament, a mig termini es treballa per ampliar l’oferta de cursos de formació per al curs 2021-2022 amb la implicació de tots els agents educatius i administracions implicades. Aquesta ampliació ha d’anar enfocada a la realitat econòmica, la inserció laboral, les necessitats formatives de les empreses i els projectes estratègics de ciutat.

Donada la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19 també es va abordar la necessitat de donar resposta i anticipar-se a les previsibles problemàtiques per fer pràctiques a empreses, un dels pilars de la formació professional.

També es va fer un balanç dels projectes de mobilitat internacional de l’FP on hi participen el centres Miquel Biada, Thos i Codina, Alenxandre Satorras i Escola Pia. I per últim es va posar sobre la taula la formació de les persones adultes al llarg de la vida.

Publicat a