Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern marca franges horàries per realitzar activitat física i passejades segons grups d’edat que entren en vigor demà 2 de maig

Escoltar

El Govern marca franges horàries per realitzar activitat física i passejades segons grups d’edat que entren en vigor demà 2 de maig

A partir del 2 de maig, els majors de 14 anys podran fer activitat física a l’aire lliure al matí (de 6 a 10 h) o a la tarda (de 20 a 23 h). Les persones majors de 70 anys també podran sortir de casa a fer passejades, en concret de 10 a 12 h o de 19 a 20 h. Els grups familiars formats per un adults i un màxim de tres infants, que tenen permesa la sortida des del 26 d’abril, hauran de passejar ara entre les 12 h i les 19 h. Per a les passejades de les famílies i de la gent gran cal no allunyar-se més enllà d’1km de casa mentre que per fer esport es pot realitzar dins del terme municipal.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat avui, 1 de maig, les condicions en les que es pot realitzar activitat física no professional a l’aire lliure així com les passejades durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Segons la normativa, les sortides dels adults amb els infants que van començar-se a efectuar el passat 26 d’abril canvien de franja horària. A partir del 2 de maig, aquestes sortides s’han de fer en la franja horària que va de les 12 a les 19 h amb les mateixes mesures de distanciament social i higiene. La distància permesa continua essent 1 km al voltant de la llar de convivència.

Pel que fa a la resta de la població, el BOE marca les següents obligacions i franges horàries:

-Entre les 6 i les 10 h i entre les 20 i les 23 h, podran fer activitat física no professional a l’aire lliure els majors de 14 anys. Tot i que les franges són dues, una de matí i una de tarda, la legislació indica que només un cop al dia. El municipi on es viu és el límit de distància que es pot fer ús per a la pràctica de l’esport.

-Entre les 10 i les 12 h i entre les 19 i les 20 h, podran sortir les persones majors de 70 anys i les que necessiten sortir acompanyades per motius de necessitat.

Pel que fa als indrets permesos per fer esport a l’aire lliure, es podrà circular per qualsevol via o espai d’ús públic inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades per cada municipi. No està permès l’accés a instal·lacions esportives i no es podrà fer ús del vehicle motoritzat, ni el transport públic per a desplaçar-se a carrers o espais d’ús públic amb la finalitat de practicar l’activitat física recollida en aquesta normativa.

 

Normes i recomanacions

Durant la pràctica de l’activitat física haurà de mantenir-se una distancia interpersonal amb tercers de 2 m. En la mesura del possible, l’esport s’haurà de fer de forma continuada evitant parades innecessàries i s’ha de complir amb les normes de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.

Publicat a