Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Parc Central fa 20 anys

Escoltar

El nou Parc Central fa 20 anys

Aquest espai públic, situat al centre geogràfic de la ciutat, és un dels principals pulmons verds de Mataró i s’ha convertit en lloc indispensable per a l’oci, les passejades, el lleure infantil i l’esport.

Mataró va inaugurar l’ampliació del Parc Central el 21 de maig de 2000 amb una gran festa ciutadana que va reunir unes 10.000 persones i va comptar amb la participació del grup de teatre Els Comediants, les figures de la ciutat i la colla castellera Capgrossos de Mataró.

Les obres havien permès allargar el parc més enllà del recinte antic –que data de finals del segle XIX–, fent realitat un esperat projecte per a la ciutat que l’enginyer Melcior de Palau i l’arquitecte Emili Cabanyes ja havien dibuixat al 1878 en el Pla de l’Eixample. Així, l’any 2000 el Parc Central va estendre’s fins a la Via Europa i la plaça de Granollers, sumant una superfície total de 155.609 m², que inclou els 22.233 m² del recinte firal a l’aire lliure.  L’ampliació es va inaugurar amb el 80% de l’obra enllestida, ja que els treballs es van allargar encara un parell d’anys més. El projecte va tenir un pressupost de gairebé 8 milions d’euros (1.330 milions de pessetes).

La superfície verda reuneix prop d’un miler d’arbres d’unes 40 varietats diferents. Al llarg de dues dècades, l’espai s’ha anat omplint de vida: poc temps després de la inauguració va començar a acollir els primers actes de Les Santes, també la Fira d’atraccions, i fins i tot va estar ocupat provisionalment durant dos cursos pels petits alumnes de l’escola Antonio Machado, que s’hi van instal·lar en mòduls mentre es construïa l’equipament educatiu. Avui és un dels espais públics més estimat per la ciutadania.


Publicat a