Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parc del Nord inaugura el diumenge 1 amb una festa popular les obres de millora

Escoltar

El Parc del Nord inaugura el diumenge 1 amb una festa popular les obres de millora

La zona verda s’ha millorat reordenant els itineraris que connecten els diferents espais. S’han creat noves zones d’estada i s’han millorat les vistes, a més d’instal·lar un nou parc urbà de salut amb aparells de gimnàstica.

Vista del Parc del Nord després dels treballs de millora. Foto: Romuald Gallofré/Ajuntament
Vista del Parc del Nord després dels treballs de millora. Foto: Romuald Gallofré/Ajuntament

La inauguració del renovat Parc del Nord tindrà lloc el proper diumenge 1 de març. Els actes començaran a les 12 h del migdia, amb l’espectacle infantil “Animació per a la mainada... i més ganàpies” de Jaume Barri. A les 12.45 h tindran lloc els parlaments institucional, que aniran a càrrec de la regidora de Gestió de l’Espai Públic i Gent Gran Activa, Elisabet Ruiz; el president del Consell Territorial de Camí de la Serra, Cirera, Molins i Vista Alegre, Sergi Morales; el president de l’Associació de Veïns Vista Alegre, José Medina; i l’alcalde, David Bote, que clourà les intervencions.

En acabar els parlaments, a partir de les 13 h, l’Associació de Veïns Vista Alegre organitza una calçotada, ball de disfresses i una xocolatada. L’entitat vendrà els tiquets de la calçotada dijous 27 i divendres 28 al Centre Social Carrer Almeria (carrer d’Almeria, 20).

El Parc del Nord ocupa una superfície de 29.224 m² entre els carrers d’Almeria i de Salvador Espriu. Els treballs de millora han consistit a reordenar els itineraris i millorar la connectivitat del parc. La plaça d’accés des de la ronda de Sant Oleguer s’ha configurat de nou situant-la a una cota lleugerament inferior i creant una zona d’estada amb bancs adaptats a la topografia. L’espai ha quedat connectat mitjançant escales de travesses de fusta amb la rampa de formigó que dóna al carrer d’Almeria, amb el centre social i el Camp Municipal de Futbol Vista Alegre-Els Molins.

S’ha ampliat l’àrea perimetral del camp de futbol, de 2 a 2,5 m, eliminant les plantes arbustives per millorar les vistes i reubicant els bancs existents. També s’ha millorat el drenatge en aquest punt amb una canalització de grava que finalitza en un mur de gabions per retenir el terreny. Al costat oest del camp s’ha instal·lat una barana de fusta com a element de protecció.

S’ha dotat la zona verda amb un nou parc urbà de salut, instal·lant aparells de gimnàstica per a la gent gran. Properament l'Ajuntament té previst renovar l'enllumenat públic de la zona verda.

L’empresa Drim Medi Ambient, SL ha executat els treballs de millora per encàrrec de l’Ajuntament. Les obres i la instal·lació dels aparells de gimnàstica han tingut un cost conjunt de 148.000 € (IVA inclòs).