Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa municipal d’activitat física per a persones grans celebra la sessió “nadalenca” el 18 de desembre

Escoltar

El programa municipal d’activitat física per a persones grans celebra la sessió “nadalenca” el 18 de desembre

El divendres 18 de desembre, a partir de les 10 h, està previst celebrar la sessió “nadalenca” del programa municipal d’activitat física per a persones grans. L’activitat, que es podrà seguir en directe pel canal de YouTube d’Esport 3 (https://bit.ly/2WnDC7a), comptarà amb la benvinguda de la regidora d’Esports, Bea Delgado, i amb una sessió amb sorpreses per continuar mantenir el cos saludable i acomiadar l’activitat fins a la represa el nou any.

Foto de l'edició de desembre del 2019.
Foto de l'edició de desembre del 2019.

El programa municipal d’activitat físic per a persones grans s’ha adaptat, en les diferents fases de la pandèmia de la Covid-19, per a poder continuar oferint activitat física a les persones grans de la ciutat. Amb els objectius d’evitar l’aïllament, la solitud i el sedentarisme del col·lectiu de persones grans de la ciutat es port a terme, a través de l’empresa Esport 3-Sintagmia, un seguit d’activitats enfocades al manteniment i reforç de l’estat físic de les persones.

Balanç 2020

Amb l’arribada de la Covid-19, els grups que feien aquestes activitats de forma presencial amb monitors a diferents equipaments municipals de la ciutat es van haver d’adaptar al format online. Des del 16 de març fins al 19 de juny, les activitats es van poder seguir a través de vídeos i un seguiment per part dels monitors i del personal de l’Ajuntament mitjançant whatssap i correu electrònic.

Del 22 de juny al 17 de juliol, amb l’arribada del que es va anomenar la “nova normalitat” es van reprendre les sessions presencials però amb petits grups i sempre a l’exterior. Un cop passades les vacances, de l’1 de setembre i fins al 16 d’octubre es van continuar a les sessions presencials amb petits grups estables, sense materials i sempre a l’aire lliure. Del 16 d’octubre al 30 d’octubre es va optar per un format mixt que combinava les sessions virtuals amb les presencials com sortides a passejar a l’aire lliure i sempre seguint la normativa vigent per a cada moment. I des del 2 de novembre fins ara, les sessions es fan online des de diferents formats.

 

La metodologia per fer les classes online s’ha basat en la comunicació via whatsapp i/o correu electrònic amb els usuaris que després podien seguir les classes en directe o veure-les a posteriori.

Conjuntament amb el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana, s’han pogut oferir també sessions ZOOM d’activitat física dirigida, amb aquest mateix monitoratge titulat, a les quals es pot participar a través del correu gga@ajmataro.cat

Tanmateix,  per donar suport i eines al col·lectiu de les persones grans de la ciutat i acompanyar-los en aquests mesos de pandèmia, s’han fet extensives totes aquestes  propostes  a tothom que s’hi vulgui sumar i participar-hi a més a més de la gent gran que ja és usuària del programa.

Sessió “nadalenca”

Cada any, la darrera sessió abans de les festes nadalenques prenia un caire diferent amb sorpreses i la visita, d’entre d’altres autoritats, de la regidora d’Esports, Bea Delgado.  

Enguany no s’ha volgut perdre aquesta tradició i el 18 de desembre, a les 10 h, es farà una sessió on els monitors i monitores estaran dirigint la classe des del Pavelló Municipal Jaume Parera i els usuaris del programa, des de casa seva, podran seguir les indicacions des del canal YouTube de l’empresa Esport 3 al següent enllaç: https://bit.ly/2WnDC7a

Publicat a