Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Lloguem! ha incorporat sis habitatges al projecte amb una inversió de 63.000 € en rehabilitació

Escoltar

El projecte Lloguem! ha incorporat sis habitatges al projecte amb una inversió de 63.000 € en rehabilitació

Des del 29 de setembre, quan es va signar la primera incorporació d’un habitatge, el projecte europeu Lloguem! Yes We Rent ha captat sis habitatges de persones propietàries que han rebut una mitjana de 15.000 € per rehabilitar-los. Pel que fa al preu del lloguer, gestionat a través de la Borsa d’Habitatge de l’Ajuntament fins que no es posi en marxa la cooperativa de llogaters, la mitjana és de 410 € mensuals.

Les garanties de cobrament i les facilitats en la reforma i la gestió són els principals beneficis per les persones propietàries que tinguin un habitatge buit i vulguin participar en aquest projecte, coordinat per l’Ajuntament de Mataró i finançat amb 2’5 milions d’€ provinents dels fons FEDER a través de les Iniciatives Urbanes Innovadores (UIA en les seves sigles en anglès). Altres socis del projecte són el TecnoCampus Mataró-Maresme, la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona, i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Des del 29 de setembre i fins al mes de novembre inclòs, s’han incorporat al projecte sis habitatges situats a diferents punts de la ciutat. Les reformes que s’ha portat a terme han estat subvencionades, com preveu el projecte, amb un total de 63.000 €, una mitjana de 15.000 € per pis. Altres beneficis per als ciutadans que decideixen posar el seu habitatge en el Lloguem! són, entre d’altres, la bonificació del 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, la tramitació gratuïta de la cèdula d’habitabilitat, si és necessària, i del certificat energètic. També es garanteix el cobrament del lloguer durant tota la durada del contracte.

Pel que fa als beneficis per als llogaters, aquests poden accedir a un preu per sota dels del mercat. Els sis habitatges que s’han incorporat a la Borsa d’Habitatge de l’Ajuntament tenen un preu mig de lloguer mensual de 410 €. L’objectiu del projecte Lloguem! pel que fa a les persones llogateres és que aquestes s’organitzin en una cooperativa. En aquests moments hi ha un grup impulsor que està treballant en la creació dels documents necessaris per a constituir-se en els propers mesos.

Publicat a