Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Lloguem! Yes We Rent presenta els incentius perquè les persones propietàries hi participin

Escoltar

El projecte Lloguem! Yes We Rent presenta els incentius perquè les persones propietàries hi participin

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, han presentat els objectius del projecte Lloguem! Yes We Rent i els incentius que ofereix a les persones propietàries que optin a reformar i llogar els seus habitatges a través d’aquest projecte que vol incidir en el mercat de lloguer a Mataró proposant una relació justa i beneficiosa per a tothom.

Les garanties de cobrament i les facilitats en la reforma i la gestió són els principals beneficis per les propietàries que tinguin un habitatge buit i vulguin participar en aquest projecte, coordinat per l’Ajuntament de Mataró i finançat amb 2’5 milions d’€ provinents dels fons FEDER a través de les Iniciatives Urbanes Innovadores (UIA en les seves sigles en anglès). Altres socis del projecte són el TecnoCampus Mataró-Maresme, la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona, i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Altres beneficis són, entre d’altres, la bonificació del 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, la tramitació gratuïta de la cèdula d’habitabilitat, si és necessària, i del certificat energètic. També es garanteix el cobrament del lloguer durant tota la durada del contracte. El projecte ofereix gestionar les reformes i subvencionar-les fins als 16.000 €, incrementant-los fins a 2.000 € més per a actuacions de millora energètica. Es pot optar també per una subvenció de fins a 8.000 € per a obres ja realitzades. Per participar, la ciutadania que disposi d’un pis desocupat ha de deixar les seves dades al web www.mataro.cat/lloguem i personal tècnic es posarà en contacte per visitar l’habitatge i començar el procés.

Per als llogaters i llogateres, els beneficis són l’accés a un habitatge de lloguer amb major estabilitat en el temps i menor preu que en el mercat lliure. Hi pot participar la ciutadania que busqui un pis de lloguer assequible i que tingui la voluntat d’accedir a un habitatge a través de la implicació activa en un nou projecte cooperatiu. Les persones interessades en participar en aquest projecte s’han d’adreçar a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, www.cooperadorsdemataro.coop/ca/lloguem-yes-we-rent

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, han presentat aquest projecte avui, 29 de gener, en un acte a la Biblioteca Pompeu Fabra.

Publicat a