El projecte Lloguem! Yes We Rent presenta els incentius perquè les persones propietàries hi participin

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, han presentat els objectius del projecte Lloguem! Yes We Rent i els incentius que ofereix a les persones propietàries que optin a reformar i llogar els seus habitatges a través d’aquest projecte que vol incidir en el mercat de lloguer a Mataró proposant una relació justa i beneficiosa per a tothom.

Les garanties de cobrament i les facilitats en la reforma i la gestió són els principals beneficis per les propietàries que tinguin un habitatge buit i vulguin participar en aquest projecte, coordinat per l’Ajuntament de Mataró i finançat amb 2’5 milions d’€ provinents dels fons FEDER a través de les Iniciatives Urbanes Innovadores (UIA en les seves sigles en anglès). Altres socis del projecte són el TecnoCampus Mataró-Maresme, la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona, i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Altres beneficis són, entre d’altres, la bonificació del 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, la tramitació gratuïta de la cèdula d’habitabilitat, si és necessària, i del certificat energètic. També es garanteix el cobrament del lloguer durant tota la durada del contracte. El projecte ofereix gestionar les reformes i subvencionar-les fins als 16.000 €, incrementant-los fins a 2.000 € més per a actuacions de millora energètica. Es pot optar també per una subvenció de fins a 8.000 € per a obres ja realitzades. Per participar, la ciutadania que disposi d’un pis desocupat ha de deixar les seves dades al web www.mataro.cat/lloguem i personal tècnic es posarà en contacte per visitar l’habitatge i començar el procés.

Per als llogaters i llogateres, els beneficis són l’accés a un habitatge de lloguer amb major estabilitat en el temps i menor preu que en el mercat lliure. Hi pot participar la ciutadania que busqui un pis de lloguer assequible i que tingui la voluntat d’accedir a un habitatge a través de la implicació activa en un nou projecte cooperatiu. Les persones interessades en participar en aquest projecte s’han d’adreçar a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, www.cooperadorsdemataro.coop/ca/lloguem-yes-we-rent

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, han presentat aquest projecte avui, 29 de gener, en un acte a la Biblioteca Pompeu Fabra.