Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt del Voluntariat ha rebut la sol·licitud per fer tasques solidàries d'un centenar de ciutadans des que va començar el confinament

Escoltar

El Punt del Voluntariat ha rebut la sol·licitud per fer tasques solidàries d'un centenar de ciutadans des que va començar el confinament

Un centenar de ciutadans han omplert el formulari per oferir-se a fer tasques de voluntariat des que es va decretar l’Estat d’Alarma pel Reial Decret 463/2020 del 14 de març. El Punt de Voluntariat coordina i posa en contacte aquests voluntaris amb les entitats que en necessiten com, per exemple, Creu Roja. Entre els perfils dels voluntaris hi ha cuiners, psicòlegs, bombers i ciutadans que s’ofereixen a fer serveis per a les persones amb dificultats.

El Punt del Voluntariat de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats ha rebut 100 sol·licituds de ciutadans que volen col·laborar amb diferents tasques solidàries. Els perfils i els oferiments són molt diversos i el personal tècnic del Punt de Voluntariat els està catalogant i valorant perquè siguin el més efectius possibles i sempre tenint en compte les obligacions marcades per llei pel que fa higiene, distàncies i seguretat. Entre els perfils hi ha cuiners, bombers, psicòlegs, gent que s'ofereix per passejar gossos o anar a comprar.

Fins al divendres 20 de març es van derivar 17 persones voluntàries a Creu Roja i avui, 24 de març, es derivaran 20 més. Per tant, prop de 40 persones s’han incorporat al dispositiu que comença amb el filtratge segons edat, perfil, disponibilitat i explicació de normes i projecte per part del personal del Punt del Voluntariat i després es posen en contacte amb Creu Roja. 

Els voluntaris i voluntàries donen suport a aquests serveis i dispositius, que amb tota seguretat s’aniran incrementant en els propers dies: 

  • Centre d'Acollida Municipal Can Boet 
  • Centre de Suport Alimentari l’Entorn
  • Àpats a domicili.
  • Centre Social Andana
  • Dispositiu de localització de persones sense llar
  • Suport psicològic on-line
  • Centre de contacte - suport i seguiment a persones vulnerables

Actualment s'està dissenyant un nou operatiu per cobrir altres necessitats que s'han detectat entre la població. En aquest cas, la gestió del voluntariat i el suport telefònic i presencial es coordinarà conjuntament amb la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

Totes les iniciatives de la societat civil, organitzada o no (d'entitats o de grups de ciutadans), es demana que siguin canalitzades a través del Punt del Voluntariat (Agència de Suport i Serveis a les Entitats) que compta amb el correu participacio@ajmataro.cat. 

Les persones que vulguin sumar-se a la iniciativa de realitzar voluntariat caldrà que omplin el formulari que trobaran a www.mataro.cat/entitats.

Publicat a