Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus dona suport a la gestió de la COVID-19 en els centres sanitaris

Escoltar

El TecnoCampus dona suport a la gestió de la COVID-19 en els centres sanitaris

Professionals i estudiants dels darrers cursos d’Infermeria participen en les tasques assistencials en diversos hospitals, i s’ha fet una donació de material al Consorci Sanitari del Maresme.

El TecnoCampus, a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, s’està bolcant aquestes setmanes en el suport als centres sanitaris del territori, en situació d’estrès assistencial per la crisi generada pel coronavirus. L’entrega de material la setmana passada al Consorci Sanitari del Maresme, davant la crida d’aquesta institució, va consistir en el lliurament de prop de 3.000 mascaretes, 42.000 guants, 750 bates, 1.900 casquets protectors i 36 unitats de gel desinfectant. Aquest material s’usa habitualment en el Centre de Simulació i Innovació en Salut, per a les pràctiques dels estudiants del Grau en Infermeria. S’ha derivat cap a la part assistencial per la demanda de material generada en aquesta crisi sanitària. Així mateix, s’han cedit temporalment aparells sanitaris de monitoratge a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol per al seu ús en UCI’s.

D'altra banda, dels 64 docents de l’escola, 53 (el 82,8 % del total) estan en aquests moments en l’àmbit assistencial i, per tant, participen de manera activa en el combat contra aquesta emergència. A més, dels 288 alumnes matriculats en el grau d’Infermeria, més de la meitat (141) estan treballant en tasques assistencials. Cal destacar que entre els alumnes de quart curs, aquest percentatge s’eleva fins al 64,3 % (70 alumnes). Les institucions on treballen són unitats assistencials del Consorci Sanitari del Maresme, la Corporació de Salut del Maresme, Badalona Serveis Assistencials, la Fundació Hospital Asil Granollers, la Fundació Sanitària Mollet, l’Hospital Clínic, l’Hospital Germans Trias i Pujol, el centre mèdic Teknon, la Vall d’Hebron o l’Hospital del Mar, entre d’altres.