Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus llança la tercera edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda

Escoltar

El TecnoCampus llança la tercera edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda

El programa s’adreça a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda, oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic com a avantatge competitiu. Les candidatures es poden presentar fins el 14 de febrer

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró, el centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar han obert el període per presentar candidatures a la tercera edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, forma part del projecte estratègic del mateix nom amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil del Maresme a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació.

El programa s’adreça a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda, oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic com a avantatge competitiu. Aquest component pot tractar-se d’una nova funcionalitat en el producte, un teixit intel·ligent, tecnologia en teixit, una solució sostenible, un model innovador per relacionar-se amb el client, alternatives TIC en distribució, etc.

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta estratègica que fa l’Ajuntament de Mataró per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català. El centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte, i TecnoCampus compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria.

El programa consta de dues fases: en la primera hi entraran quinze participants, que experimentaran de forma evolutiva com la seva idea de negoci es converteix en una proposta clara de valor. Consta de sessions que combinen workshops impartits per mentors especialitzats, testimonis d’emprenedors d’èxit del sector i tutories personalitzades amb experts en negoci. En la segona fase se seleccionaran cinc projectes finalistes que seran acompanyats de forma personalitzada cap al llançament del seu producte al mercat i rebran un full de ruta per a l’obtenció de finançament.

Les candidatures es poden presentar fins al 14 de febrer. El programa es desenvoluparà de març a juliol i de setembre a desembre. Els participants podran disposar d’un espai d’ús compartit a les instal·lacions del TecnoCampus per treballar el projecte, i un especialista que els podrà fer el seguiment i donar suport. També entraran a formar part de l’ecosistema Reimagine Textile on es connecten emprenedors, inversors, startups i món empresarial.