Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El web municipal informa en un nou apartat sobre els ajuts i iniciatives del Pla de reconstrucció social i econòmica

Escoltar

El web municipal informa en un nou apartat sobre els ajuts i iniciatives del Pla de reconstrucció social i econòmica

S’explica breument en què consisteix el Pla, qui l’impulsa i quines són les accions que es van aprovant i posant en marxa. Especialment destaca la informació sobre les línies d’ajut que s’han obert, explicant a qui s’adrecen i quins són els requisits per acollir-s’hi.

El Pla de reconstrucció social i econòmica és una resposta integral als nous reptes sorgits de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 que neix d’un acord polític signat el passat mes de maig per tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mataró (PSC-CP, ECPM-ECG, ERC-MES-AM, Junts per Mataró i Ciutadans).

Des de llavors, la Taula per a la reconstrucció social i econòmica –òrgan directiu del Pla integrat pels representants polítics i els agents socials que formen part del Consell Econòmic i Social de Mataró (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO)– s’ha reunit en tres ocasions i ha aprovat diferents mesures per fer front a les necessitats de les persones més afectades per la crisi.

El Pla és, llavors, una eina en transformació permanent, que va sumant les mesures que la Taula aprova perquè siguin executades. Així, des de la seva creació al maig, s’ha aprovat una trentena de mesures i s’han posat en marxa 5 línies d’ajuts. Al nou apartat del web municipal es pot consultar la descripció de les mesures aprovades i la informació sobre els ajuts, qui pot sol·licitar-los i quins són els requisits.