Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cribratges per detectar casos de coronavirus es fan a dos centres educatius de Mataró

Escoltar

Els cribratges per detectar casos de coronavirus es fan a dos centres educatius de Mataró

Avui, dijous 8 d’octubre, s’està duent a terme una acció de cribratge a dos centres educatius de Mataró (l’Escola Angeleta Ferrer i l’Institut Damià Campeny). En el marc d’aquest cribratge es fan proves tant a l’alumnat i els professionals dels centres com als familiars convivents dels alumnes. La recollida de PCR que té lloc al llarg del dia d’avui dona continuïtat a la que es va fer el dimarts 6 d’octubre. Concretament, el dimarts es van fer les proves PCR als alumnes i professionals de l’Escola Angeleta Ferrer i avui es fan als familiars convivents d’aquest primer centre. Avui també es fan als alumnes i professionals de Damià Campeny, així com als seus familiars.

Imatge de l'Escola Angeleta Ferrer.
Imatge de l'Escola Angeleta Ferrer.

L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Ajuntament de Mataró i les direccions dels centres educatius. Així mateix, es compta amb la participació del Banc de Sang i Teixits, que ha cedit dos autobusos per poder dur a terme la recollida de mostres. Gràcies a aquests vehicles, s’amplia l’espai per a la recollida de les mostres, per evitar l’acumulació de persones dins les escoles. El Banc de Sang i Teixits assumeix, també, l’anàlisi de les mostres.

Des de l’Ajuntament de Mataró s’ha coordinat l’operatiu amb Protecció Civil, Salut i Educació. A més, els agents informadors municipals donen suport a aquests equips en la gestió de les cues, oferint gel hidroalcohòlic a les persones i aclarint dubtes.

L’objectiu d’aquesta actuació intensiva és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió.

Els resultats de la PCR, tant dels alumnes com dels familiars que hi conviuen, estaran disponibles en unes 48h, a La Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS als casos negatius que tinguin signat l’e-consentiment. Cal tenir present que s’ha de rebre un resultat per a cada una de les proves que es facin. Encara que diversos resultats es comuniquin al mateix número de telèfon, es rebrà una comunicació per a cada una de les persones que s’ha fet la prova.

 

Qui no s’ha de fer la PCR

Queden excloses de fer-se la prova totes les persones que en els últims 3 mesos s’hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d’on s’indicarà com actuar.

 

8 d’octubre de 2020

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d'1.4000.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.

Al Barcelonès Nord concretament l’ICS compta amb 14 equips d’atenció primària que atenen en 13 centres d’atenció primària. I, al Maresme, amb 12 equips d’atenció primària que atenen en 12 centres d’atenció primària i 12 consultoris locals.

Galeria d'Imatges