Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els menors de 14 anys podran sortir una hora diària acompanyats d’un adult a partir del diumenge 26 d’abril

Escoltar

Els menors de 14 anys podran sortir una hora diària acompanyats d’un adult a partir del diumenge 26 d’abril

El passeig ha de tenir una durada màxima d’una hora, l’horari durant el qual es podrà fer la sortida és de les 9 h fins a les 21 h i la distància màxima que es pot recórrer és de fins a 1 km al voltant de la llar de residència. Els menors han d’anar acompanyats del pare, la mare o el tutor legal amb un màxim de tres infants. La distància interpersonal amb la resta de ciutadans ha de ser de 2 m i es podrà circular per carrers i espais autoritzats per cada municipi i en cap cas a les places i parcs ni a les seves zones de jocs infantils, al passeig Marítim, a la platja o a instal·lacions esportives.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat avui dissabte 24 d’abril l’autorització i les indicacions perquè els infants, acompanyats d’un adult, puguin sortir al carrer una hora diària a partir de demà diumenge 26 d’abril. Per evitar aglomeracions i tenint en compte les hores solars, la franja horària permesa és de les 9 h fins a les 21 h. La distància màxima que es pot recórrer un cop se surt de casa és de fins a 1 km i el grups han d’estar format per un adult responsables (mare, pare o tutor legal) i un màxim de tres infants.

Durant el passeig s’ha de mantenir la distància de 2 m amb tercers i s’han de seguir les recomanacions higièniques i de seguretat marcades per les autoritats sanitàries des del 14 de març quan es va decretar l’estat l’alarma. Pel que fa a les zones on es pot passejar són els carrers i vies del municipi, les zones verdes i espais naturals autoritzats. A Mataró es mantenen tancats els parcs i places i les zones de jocs infantils, el passeig Marítim, la platja, les zones agrícoles (excepte per als pagesos, treballadors i proveïdors) i la zona forestal. Tampoc no es podrà accedir a les instal·lacions esportives de la via pública. Serà responsabilitat de l’adult assegurar que aquestes mesures són portades a terme per evitar contagis.

Els nens i nenes que tinguin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per un diagnòstic per COVID-19 o que es trobin en període de quarantena domiciliària no podran sortir.

Aquesta mesura vol aportar millores i beneficis al benestar familiar i social així com pot prevenir alguns problemes associats al manteniment perllongat de l’estat d’alarma com poden ser la millora de la qualitat de la son o la síntesi de la vitamina D. En aquest sentit, aquesta situació ha suposat un impacte desigual a la població infantil afectant més als nens i nenes que viuen en situacions de major vulnerabilitat.

 

Mesurar la distància

L'equip del professor Miquel Roca del TecnoCampus Mataró-Maresme, en el projecte del Centre de Coneixement Urbà, ha creat un aplicatiu que permet mapificar els 1.000 m (1 km) que poden caminar els menors, acompanyats d'un adult. Una eina útil per facilitar i concretar quin és l'entorn més pròxim a la teva llar.