Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els mercats de venda no sedentària suspenen l’activitat per evitar el risc de contacte

Escoltar

Els mercats de venda no sedentària suspenen l’activitat per evitar el risc de contacte

L’Ajuntament decideix que deixin de celebrar-se els sis mercats ambulants que tenen lloc a diferents ubicacions, tant pel que fa la venda de fruita i verdura com de roba i altres productes, davant el risc de transmissió del coronavirus. Alguns dels productors de proximitat de fruita i verdura posen a disposició de la ciutadania serveis de comanda i lliurament a domicili.

Foto d'arxiu d'un dels mercats de venda no sedentària de Mataró
Foto d'arxiu d'un dels mercats de venda no sedentària de Mataró

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, ha signat avui un decret per suspendre de manera temporal, a partir de demà dijous 19 i mentre duri l’estat d’alarma, l’activitat de tots els mercats de venda no sedentària de la ciutat, inclosos els de venda de fruita i verdura.

La mesura afecta als mercats de Cerdanyola, Cirera Molins, l’Escorxador, plaça Gran, plaça de Cuba i Pla d’en Boet. La majoria d’ells se celebren habitualment els dissabtes, a excepció del de fruita i verdura de la plaça Gran, que és diari, i el de roba de la plaça de Cuba, que té lloc els dijous. La suspensió no afecta a les parades de producte alimentari del Rengle de la plaça Gran, que són assimilables a un comerç normal.

La decisió de suspendre tots els mercats no sedentaris es pren perquè esdevenen espais d’una important concentració de persones a la via pública durant l’horari de celebració, fet que representa un important risc de contacte. La quantitat de mercats que se celebren (110 parades en total, la majoria coincidint el dissabte), la seva dimensió i afluència de públic, així com la configuració de les ubicacions que acullen aquests mercats, no fan possible establir mecanismes de delimitació de l’espai o de limitació de l’aforament, com sí es pot fer en recintes tancats. Per tant, no es podria garantir el desplegament de totes les mesures preventives establertes per l’Estat i la Generalitat de Catalunya evitar el risc de transmissió del coronavirus.

Els mercat de marxants del Pla d’en Boet ja no es va instal·lar dissabte passat amb motiu de l’emergència sanitària pel coronavirus.


Productors amb servei a domicili

El decret acorda, així mateix, fomentar l’establiment de canals de comanda i servei a domicili entre la ciutadania i els paradistes de proximitat, els pagesos de la comarca del Maresme que venen els seus productes en els mercats de Mataró sota la marca Collits a casa.

En aquest sentit, una vintena d’aquests productors ofereixen ja aquest servei de comandes i servei a domicili. Aquí pots  consultar quins productors (identificats segons els seus mercats habituals) tenen en marxa aquest servei.

Publicat a