Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els serveis juvenils de Mataró inicien el curs amb nous serveis, activitats i ampliació d'horaris d'atenció

Escoltar

Els serveis juvenils de Mataró inicien el curs amb nous serveis, activitats i ampliació d'horaris d'atenció

Mataró Jove ofereix per aquest curs 2020-2021 diferents serveis i noves activitats que van des dels projectes i tallers de la Xarxa d'Espais Joves a l'ampliació d'horaris d'atenció de l'Oficina Jove del Maresme-Sidral, passant per la reobertura del Telecentre, les atencions del Programa Referent d'Ocupació Juvenil, així com actuacions per a seguir fomentant i donant suport a l'associacionisme juvenil.

Mataró compta amb 4 Espais Joves situats als barris de Cerdanyola, La Llàntia, Rocafonda-El Palau i Pla d’en Boet. Cada Espai Jove s’organitza al voltant d’una programació trimestral de projectes i activitats que es determinen en funció de les inquietuds de les persones joves que hi participen i de les necessitats detectades pels equips educatius. Els Espais Joves ofereixen espais relacionals i de joc, dinamització socioeducativa, suport a l’estudi, espais multimèdia, informació juvenil i atenció a les famílies.

Des del passat 1 d’octubre es va iniciar la programació del primer trimestre del curs a La Xarxa d'Espais Joves, un servei gratuït ofert per a les persones d'entre 12 i 25 anys de la ciutat. Com sempre, per a participar de les activitats dels Espais Joves caldrà realitzar una inscripció. Per tal d'oferir unes activitats segures que compleixin les indicacions de les autoritats sanitàries, es funcionarà per activitats amb aforament limitat, a les quals caldrà inscriure's prèviament i participar-hi amb mascareta. L'espai relacional del Punt de trobada, s'oferirà amb dues franges, també amb l'aforament limitat. Els horaris seran els habituals: de dimarts a dissabte de 16.30 a 20.30 h.

Per aquest primer trimestre del curs s'han programat diferents activitats com un taller de fotodenúncia en el marc de la campanya del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25N), quatre projeccions del  documental Les Resilients (dirigit per Cristina Madrid i produït per Clack Audiovisual) en els diferents territoris, així com la col·laboració en el projecte Joves orgullosament Diversxs, liderat pel CIRD. També es programaran diversos tallers (percussió, dansa, taller afectivo-sexual, horticultura, reciclatge, escalada, joieria, cuina, ciberseguretat, teatre, crossfit, body paint, entre altres), tornejos i activitats esportives, i altres activitats com un Escape Room o La Castanyada jove.

En la nova realitat marcada per la situació de la Covid-19, des dels serveis juvenils es vol seguir apostant per unes polítiques de joventut que contribueixin a la igualtat d'oportunitats de les persones joves de la ciutat a l'hora de construir el seu projecte vital, i que fomentin la participació i implicació de les persones joves en la vida pública.


Estudi autònom

Fruit de les necessitats detectades de poder disposar de sales d'estudi autònom en diferents zones de la ciutat, es posa en marxa una nova oferta per a les persones joves de la ciutat: els matins, de dimecres a divendres de 10 a 13 h, s'obriran les sales d'estudi i les sales d'ordinadors dels equipaments juvenils per aquelles persones que necessitin estudiar, fer treballs en grup o cercar informació a Internet. A les tardes, en el marc dels serveis oferts pels Espais Joves, es continuarà oferint el projecte de Suport a l'estudi, servei amb suport d'educadors/es perquè les persones joves puguin fer deures o treballs i adquireixin hàbits d’estudi.


Referent d'Ocupació Juvenil

La consolidació del programa Referent d’Ocupació juvenil, promogut per la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya, es continuarà desenvolupant durant aquest trimestre. Es tracta d’una figura que apropa els serveis i recursos als destinataris potencials que són els joves en la transició de l’escola al món laboral.

La missió és poder connectar els joves amb els recursos donant una atenció personalitzada i propera així com potenciar el treball en xarxa entre els diferents serveis i agents implicats del territori. Des d'aquest programa es continuaran fent atencions amb cita prèvia els dimarts i dijous de 9 a 14 h des de l'Oficina Jove i la resta de dies de forma telemàtica.


Més hores de l'Oficina Jove del Maresme - Sidral i reobertura del Telecentre

L'Oficina Jove, situada al Centre Cívic Cabot i Barba, forma part de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil de Catalunya i és un servei que ofereix informació i recursos sobre diversos àmbits d’interès juvenil, així com assessorament especialitzat, amb l’objectiu de facilitar els processos d’emancipació i autonomia dels i les joves.

S'ha considerat adient ampliar els horaris d'atenció d'aquest servei passant de les 24 hores setmanals que s'oferien abans de la crisi de la Covid-19 a les 27 h que s’ofereixen des de l’1 d'octubre. El nou horari de l'Oficina Jove és els matins, de dimarts a dijous de 9 a 14 h, i les tardes, de dilluns a dijous de 17 a 20 h.

Des de l'Oficina Jove se seguiran oferint assessories en mobilitat internacional amb l'objectiu d'acompanyar les persones joves que volen viatjar a l’estranger per fer pràctiques, formació, voluntariat, treball o estudiar idiomes. De moment les assessories presencials es continuaran oferint amb cita prèvia els dimarts de 9 a 14 h o bé de forma telemàtica.

Per altra banda, es continuaran programant formacions en el lleure i l'esport, ja sigui de forma presencial o telemàtica. Actualment està en marxa un curs de Directors/es de lleure infantil i juvenil que es cursa en línia i que es realitza en  col·laboració amb la cooperativa Dinàmics. De cara a l'època de Nadal s'oferiran noves propostes formatives.

Per últim, el servei de Telecentre, servei gratuït per connectar-se a Internet per buscar informació, cercar feina o fer treballs o gestions, el qual està situat al Centre Cívic Cabot i Barba, tornarà a obrir en breu, però per mesures de prevenció, s'oferirà només a aquelles persones que hagin fet una reserva prèvia. La novetat és que a més d'estar obert a les tardes el Telecentre també s'obrirà els matins de dimarts a dijous en horari d'atenció de l'Oficina Jove.


Xarxes socials

Des dels comptes de Facebook @matarojove i Instagram @mataro_jove se seguiran difonent informacions i recursos d'interès per les persones joves de la ciutat. Les xarxes socials també són un bon canal per recollir interessos i iniciatives juvenils i apropar així Mataró Jove a la ciutadania.

Publicat a