Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posen en marxa les noves restriccions de trànsit a La Riera i les zones DUM entren en funcionament

Escoltar

Es posen en marxa les noves restriccions de trànsit a La Riera i les zones DUM entren en funcionament

Fins al 31 de març s’ha establert un període de transició, durant el qual es fa un seguiment de les mesures de mobilitat implantades a La Riera i es reforça la informació sobre el terreny a les persones usuàries. Avui també han entrat en funcionament les zones DUM com a zones d’ús exclusiu per a vehicles de transport i repartiment

La Riera, aquest migdia. Foto: Ajuntament
La Riera, aquest migdia. Foto: Ajuntament

Ja han entrat en funcionament les noves mesures de mobilitat que tenen per objectiu recuperar el Centre com a espai per a les persones. Des d’aquest dilluns, els vehicles poden accedir a La Riera de 7 a 9.30 h per realitzar operacions de càrrega i descàrrega en establiments comercials i empreses, i per fer entrega a domicili en la zona delimitada per la Muralla de Sant Llorenç, la Muralla del Tigre, el Camí Ral, el carrer de l’Hospital, el carrer de la Coma, la plaça dels Bous i la Muralla de la Presó.

Fins al 31 de març s’ha establert un període de transició i adaptació a les noves mesures de mobilitat. Durant aquestes setmanes es farà un seguiment de l’aplicació dels canvis i també es reforça la informació sobre el terreny als vehicles que vulguin accedir a La Riera. També se seguiran mantenint trobades amb els sectors comercial i empresarial de la ciutat per si cal introduir alguna modificació en l’horari d’accés a la zona restringida.

Fora de l’horari establert, l’accés a La Riera i als carrers del casc antic es restringirà a:

            -els vehicles de les persones residents o que disposin d’una plaça d’aparcament (s’haurà d’acreditar amb l’escriptura de propietat o bé amb un contracte de lloguer, i també amb la matrícula del vehicle). La sol·licitud per poder accedir a la zona restringida s’haurà de fer mitjançant una instància.

            -els vehicles que disposin d’una autorització municipal específica puntual (les autoritzacions per ocupació de via pública es poden demanar a través del web municipal).

            -els vehicles d’emergències i serveis autoritzats.

 

Zones DUM

També avui han entrat en funcionament les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega a proveïdors i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes. Les 13 zones DUM no estan afectades pel període de transició i avui ja han entrat en funcionament com a zones d’ús exclusiu per a vehicles de transport i repartiment.

Per norma general, funcionen de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’han d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, quatre de les DUM previstes funcionaran també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla.

Les zones de distribució urbana de mercaderies estan senyalitzades a terra amb la mateixa línia groga en ziga-zaga de les zones de càrrega i descàrrega però emmarcada amb una línia vermella i amb la llegenda DUM també en vermell. Pel que fa a la senyalització vertical, s’indica que es tracta d’una zona per a distribució urbana de mercaderies, l’horari d’ús i els vehicles que la poden utilitzar.

Galeria d'Imatges