Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gau3di, una empresa que porta la impressió 3D a la indústria dels motlles, guanya la 20a edició dels premis Creatic

Escoltar

Gau3di, una empresa que porta la impressió 3D a la indústria dels motlles, guanya la 20a edició dels premis Creatic

Els guardons es van lliurar ahir en la nit en el transcurs d’una gala en què es va fer un reconeixement al conjunt de les empreses del territori per la manera com han afrontat la crisi de la COVID-19.

Adrián Roca, representant dels guanyadors a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació. Foto: TecnoCampus
Adrián Roca, representant dels guanyadors a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació. Foto: TecnoCampus

La Nit de l'Emprenedoria 2020 va canviar ahir de format i es va convertir en una gala televisiva retransmesa per Mataró Audiovisual i en directe pel canal de YouTube del TecnoCampus, l’entitat organitzadora juntament amb l’Ajuntament de Mataró. Només un representant de cada empresa premiada va accedir al recinte del Foyer, per ser entrevistat en directe per la periodista, Elisenda Pineda, que va conduir l’acte des d’un Auditori buit que, en altres anys i en cites com la d’ahir, s’omple de gom a gom.

El premi amb major dotació de la nit (el Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a la incubadora durant un any) va recaure en Gau3di, una empresa puntera i innovadora que porta la manufactura additiva de metall (MAM), coneguda com a impressió 3D metàl·lica, a la indústria dels motlles. L’encarregat de recollir el guardó en nom dels premiats va ser Adrián Roca, que lidera el projecte amb Daniel Flor i Pere Ferrer.

Sycai Medical, el projecte d’un assistent que ajuda els radiòlegs en el diagnòstic i seguiment automàtic de lesions precanceroses abdominals, es va endur el premi al millor projecte amb impacte social (6.000 euros i estada bonificada a la incubadora. El van presentar Júlia Rodriguez, Javier García, Julia Arribas i Sara Toledano, i va ser aquesta última que va ser entrevistada en directe.

Pel que fa al Creatic a  la millor iniciativa liderada per dones, va recaure en  Enigmas Tour, presentat per Anna Biosca, Isabel Vico (que va recollir el guardó) i Laura Agut. Dotat amb 6.000 euros i estada a la incubadora bonificada, aquest reconeixement es va lliurar el dia en què es commemorava el Dia Internacional de la Dona Emprenedora. La proposta d’Enigmas Tour és desenvolupar una app que permetrà als turistes conèixer una ciutat mitjançant un catàleg de jocs gratuïts, enigmes que es resoldran al llarg d’una ruta que passa pels llocs emblemàtics de cada ciutat.

Altres guardons de la nit van ser a l’emprenedoria universitària (Bizer Swimwear, presentat per les estudiants del doble grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals Judith Fernández i Lidia Fernández) i al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional (Prosystem, presentat pels alumnes Wilco Barranco, Guillem Garcia, Nemrod Pons i Ivan Ventura, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró). Bizer Swimwear proposa una marca  especialitzada en moda de bany ecològica reversible que permeti al consumidor escollir el material sostenible amb el qual es fabricarà la seva peça, minimitzant l’impacte mediambiental. Prosystem planteja un projecte de dispositiu de seguretat que permeti fixar les motocicletes estacionades a la via pública gràcies a una app que desbloqueja el cadenat.

El jurat dels Creatic també va voler fer ahir una menció especial al projecte B-Right, liderat per Álvaro Frias, per la seva capacitat d’aplicar la tecnologia, en concret la intel·ligència artificial, en l’àmbit de la salut mental.

Reconeixement al teixit empresarial

Durant la gala, es van projectar, enregistrats, els parlaments de l’expert en innovació Xavier Ferrás, que va destacar la importància d’iniciatives com els premis Creatic, que compleixen 20 anys, i el parc TecnoCampus, que en compleix 10, pel que tenen de motor d’innovació en el territori. També el regidor d’Empresa i Ocupació, Sergi Morales, i l’alcalde de Mataró, David Bote, van posar l’èmfasi en el reconeixement al teixit productiu de la ciutat per fer front a la pandèmia del COVID-19. També van fer breus intervencions a l’acte Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, i Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.  

Impuls dels mecenes

Com en les darreres edicions, els premis Creatic han comptat amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són sis en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Minoryx Therapeutics i Banc Sabadell (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria bronze). Amb el seu suport i el de diverses entitats públiques i privades, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.

Els Creatic i la Nit de l’Emprenedoria són una iniciativa del TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dóna`t un impuls, la Cambra de Comerç de Barcelona, Business Angels Network de Catalunya (BANC) i Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).