Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees del Patrimoni per apropar el patrimoni cultural a la ciutadania

Escoltar

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees del Patrimoni per apropar el patrimoni cultural a la ciutadania

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre Mataró s’afegeix a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del 1991. Durant el cap de setmana es faran visites guiades, visites teatralitzades i activitats familiars, entre d’altres, als espais patrimonials de la ciutat.

Assumpta Mercader, la protagonista d'una de les activitats de les JEP    Foto: Rafael López -Monné
Assumpta Mercader, la protagonista d'una de les activitats de les JEP Foto: Rafael López -Monné

Les JEP són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre el nostre llegat cultural i la ciutadania.

Enguany s’han programat un gran ventall de propostes. El Museu de Mataró obrirà amb l’experiència sensorial del paisatge sonor de la mostra «Mataró: de Mancos a Djembereng» a Can Marfà el divendres dia 9. Dissabte i diumenge reviurem aspectes de la cultura romana a partir de diferents personatges romans a la vil·la de Torre Llauder amb una visita teatralitzada a càrrec de Jaume Notxa i un monòleg  de recreació històrica a cura d’Assumpta Mercader.

Per altra banda a Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà s’han programat visites dinamitzades relacionades amb la col·lecció i les exposicions temporals, una manera lúdica i divertida d’acostar-se i d’interactuar amb els diferents patrimonis locals.

A la Nau Gaudí es faran dues visites dinamitzades, “Gaudí et posa a prova”, i l’activitat familiar “Els arcs intel·ligents de Gaudí”.

Per aquestes activitats els aforaments són limitats. Cal cita prèvia (93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat).

El Museu Arxiu de Santa Maria també se suma a la celebració amb la visita guiada “Les obres de Jordi Arenas a Santa Maria”, un itinerari per conèixer les obres que va realitzar Jordi Arenas a la basílica mataronina, que són exemples d'art religiós de postguerra en el marc del centenari del naixement de l'artista.

Per acabar la Fundació Iluro organitza l'activitat "Desperta el patrimoni", en la qual convida a fer fotogrametria. Amb la tecnologia els participants podran observar les arts aplicades de la casa i amb l'ajuda del mòbil o la tablet digitalitzaran les formes per convertir-les en models virtuals en 3D.

Totes les activitats segueixen les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19.

Els visitants hauran de seguir les mesures de protecció sanitària adequades.

Podeu consultar la programació de les Jornades Europees del Patrimoni a Mataró