Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols africana

Escoltar

L’Ajuntament activa el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols africana

L’Ajuntament de Mataró ha activat avui el Protocol d'actuació davant episodis de contaminació atmosfèrica sobre el medi ambient i la salut per la presència de pols africana. Fins que passi l’episodi es recomana evitar les activitats i l’exercici a l’aire lliure a les persones més vulnerables i es limita l’activitat que pugui generar pols.

El protocol municipal s'ha activat arran que la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya hagi declarat episodi ambiental per alta contaminació de l’aire a tot Catalunya, per la superació dels valors establerts de micropartícules en suspensió PM10.

La situació ve donada per la intrusió de pols africana, que dijous 23 de gener va fer activar un avís preventiu als 40 municipis de la conurbació de Barcelona. Ahir divendres 24 l'avís es va estendre a tot el territori i va fer activar l'alerta per nivells entre moderats i alts.

Fins que l’episodi de contaminació atmosfèrica quedi superat, es recomana especialment als col·lectius més vulnerables (persones amb malalties respiratòries o de l’aparell circulatori, nadons, infants en edat preescolar i dones embarassades) que evitin les activitats i l’exercici físic a l’aire lliure. En el cas de la població en general també es recomana reduir l’esport intensiu al carrer. Així mateix, cal limitar les activitats que generin pols i reduir l'ús del vehicle privat, utilitzant altres mitjans menys contaminants per realitzar els desplaçaments (a peu, en bicicleta o transport públic).

Publicat a