Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adequa la planta baixa de la Nau Minguell per a dependències de l’Escola Municipal de Música

Escoltar

L’Ajuntament adequa la planta baixa de la Nau Minguell per a dependències de l’Escola Municipal de Música

Els treballs comporten fer l’aïllament acústic dels espais, a més de procedir al sanejament de les estructures. Les obres tenen un termini d’execució de 6 mesos.

La nau de Can Minguell es troba al carrer de Pascual Madoz, 13, data de l’any 1854 i era un fàbrica de filatura, tint i confecció. L’any 1962 es va dividir en dues parts a causa de l’obertura del carrer i una d’elles va ser adquirida per PUMSA, que al 2010 va finalitzar obres de rehabilitació, tot conservant l’estructura original i recuperant els elements originals. L’edifici forma part del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i té el màxim nivell de protecció (A), a més d’estar catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Actualment la nau està ocupada en planta segona i tercera, restant sense ocupació la planta baixa, que és diàfana en la seva major part, i el primer pis. Les obres d’adequació han començat aquesta setmana.

En primer lloc es farà un sanejament de les estructures que estan contaminades per quitrà de carbó a causa de les activitats industrials que es van fer a l’edifici o en ocupacions posteriors com a magatzem. Aquesta contaminació ha impregnat alguns punts de la façana i del revestiment inferior de les voltes de canó entre la planta baixa i el primer pis, i provoca olor de naftalè. Per solucionar-ho es farà un enderroc parcial de les parts impregnades d’aquest producte químic i es reconstruiran amb nous materials nets, aplicant també pintura impermeabilitzant.

Després, la planta baixa es distribuirà en 3 bucs aïllats acústicament per dur a terme l’activitat sense provocar molèstia a la resta de plantes de l’edifici ni als veïns propers. En aquests espais s'hi ubicaran algunes classes de combo i grans conjunts. L’espai (233,62 m² útils) s’adequarà a les noves necessitats i es repararà la instal·lació de geotèrmia existent. A més, la nau es dotarà de xarxa de fibra òptica municipal.

L’empresa Vialitat i Serveis (VIALSER) realitzarà els treballs. El pressupost d’adjudicació és de 366.071,25 €, IVA inclòs. Es preveu que les obres estiguin enllestides en un termini de 6 mesos.

Mentre durin aquestes obres les classes s’impartiran a les escoles de primària Anxaneta i Joan Coromines, a l’Institut Laia l’Arquera i al Centre Cívic Pla d’en Boet, als espais que ocupava Mataró Ràdio. L’Ajuntament té previst realitzar obres aquest estiu al centre cívic per insonoritzar i aïllar els espais de manera adient amb portes acústiques i un nou envà. Aquests treballs tenen un cost previst de 48.324,69 €.

 

 

Publicat a