Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adquireix una màquina d’endoteràpìa per complementar el manteniment de l’arbrat viari

Escoltar

L’Ajuntament adquireix una màquina d’endoteràpìa per complementar el manteniment de l’arbrat viari

Aquest mètode consisteix a injectar el producte fitosanitari directament al tronc de l’arbre, enlloc de polvoritzar-ho per via aèria. Ja s’està provant la seva eficàcia en diferents espècies que resulten afectades per plagues resistents.

Operari del Servei d'Espais Públics de l'Ajuntament aplicant endoteràpia. Foto: Ajuntament
Operari del Servei d'Espais Públics de l'Ajuntament aplicant endoteràpia. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha començat a utilitzar una nova màquina per aplicar endoteràpia vegetal a l’arbrat que complementarà la resta de tractaments fitosanitaris. L’endoteràpia és un mètode alternatiu als tractaments aeris tradicionals, que consisteix a injectar en el tronc una substància fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta. D’aquesta manera, el producte s’introdueix dins la saba de l’arbre amb més eficàcia i durabilitat, i cap residu va a parar a l’aire.

L’Ajuntament fa servir la lluita integrada per combatre les plagues, apostant sobretot pels tractaments biològics amb insectes depredadors d’aquells que ataquen a l’arbrat. En els darrers anys, el Servei d’Espais Públics ha utilitzat també l’endoteràpia com a tractament contra algunes plagues resistents, però aquests treballs s’havien de contractar a una empresa especialitzada, ja que no es disposava de la maquinària necessària.

A més, es tracta d’una tècnica amb un cost molt més elevat que els mètodes tradicionals, ja que s’ha d’actuar de manera individualitzada a cada arbre. La inversió que s’ha fet en la màquina d’endoteràpia (5.929 € IVA inclòs) i en la formació del personal permetrà rebaixar notablement el cost d’aquests tractaments.

L’Ajuntament ja està tractant aquest any amb endoteràpia els pins per minimitzar la plaga de processionària i, la propera primavera, es provarà quins resultats té aquesta tècnica per combatre la plaga del tigre del plàtan.


Publicat a