Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament agilita la tramitació de les llicències d’obres majors durant la crisi sanitària

Escoltar

L’Ajuntament agilita la tramitació de les llicències d’obres majors durant la crisi sanitària

L’Ajuntament ha reduït de 7 a 3 mesos el temps que es triga, de mitjana, a obtenir el primer informe tècnic en les sol·licituds de llicències d’obres majors. L’objectiu del Servei de Llicències i Disciplina d’Obres i Activitats és posar al dia l’estat dels expedients per reduir el temps d’espera fins als 2 mesos.

Grua treballant al carrer de Sant Agustí. Foto: Ajuntament
Grua treballant al carrer de Sant Agustí. Foto: Ajuntament

A gener de 2020, el Servei de Llicències i Disciplina d’Obres i Activitats tenia pendents d’informar 83 expedients d’obra major que s’havien presentat al 2019. Les obres majors són aquelles que afecten a l’estructura d’edificis construïts o les de noves construccions. En aquests moments, al mes de maig, tots els expedients de l’any passat disposen ja del primer informe tècnic. A més, també han estat informats 17 dels 32 expedients que s’han presentat durant el 2020, i per tant queden només 15 per informar.

D’aquesta manera, la mitjana pel que fa el temps d’espera és ara de 3 mesos, quan a principis d’any, abans de la crisi sanitària per la Covid-19, el primer informe no s’obtenia fins passats 7 o 8 mesos. L’Ajuntament preveu que d’aquí a l’estiu el temps es pugui reduir als 2 mesos contemplats per la Llei.

Des de fa mesos l’Ajuntament de Mataró està treballant en un Pla de millora del Servei de Llicències que ha implicat un important esforç de planificació i implantació de noves formes de treball per al personal tècnic i administratiu, amb l’objectiu d’agilitar i simplificar els tràmits. Entre les mesures més importants es troben la posada en marxa del PIUM (el Portal de Informació Urbanística de Mataró); la modificació el passat desembre de l’Ordenança municipal de llicències urbanístiques simplificant tràmits i fent que un 20% aproximadament de llicències d’obres passessin a ser comunicacions prèvies, i la proposta de modificació del Pla General sobre les normes d’edificació que està previst sotmetre a votació al proper Ple.Galeria d'Imatges