Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aplica noves mesures per evitar al màxim el contagi de la Covid-19

Escoltar

L’Ajuntament aplica noves mesures per evitar al màxim el contagi de la Covid-19

A partir d’avui, 14 de setembre, l’horari de tancament de les terrasses és a les 23 h, de diumenge a dijous, i a les 24 h, els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Els parcs i places es tancaran a les 22 h i les botigues també tenen les 22 h com a hora límit. Aquestes mesures es prenen per frenar l’increment de contagis a Mataró així com perquè s’ha constatat un elevat índex d’incompliment de les mesures de seguretat en horari nocturn. També continua vigent, fins al 26 de setembre, la prohibició de les reunions o trobades de més de 10 persones.

En el marc actual d’estat d’alerta del Pla d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament ha decretat un seguit de mesures per evitar la propagació del virus Covid-19. Aquestes noves mesures, que se sumen a les ja decretades el passat 20 de juliol, s’han pres després de constatar un elevat índex d’incompliment, en horari nocturn, respecte les mesures de seguretat com són l’ús de les mascaretes, el distanciament social i l’agrupament de més de 10 persones. També perquè malgrat totes les mesures preses fins ara, la situació epidemiològica continua mantenint un increment del nombre de contagis diaris a la ciutat.


Les principals mesures que entren en vigor avui a Mataró són:

  • L’horari de les terrasses autoritzades és de 8 a 23 h de diumenge a dijous, i de 8 a 24 h els divendres, dissabtes i les vigílies de festius.
  • L’horari d’obertura de parcs i places és fins a les 22 h.
  • Els establiments de conveniència (24 hores) podran funcionar fins a les 22 h.


També està previst crear un equip de vigilància i control de les terrasses dels establiments de restauració de la ciutat per controlar el compliment de les mesures higièniques i sanitàries requerides actualment i se sensibilitzarà els professionals d’aquest sector sobre el treball conjunt per evitar al màxim la propagació del virus.

A partir d’aquesta setmana es reforça el control general de les mesures (mascareta, distanciament i grups de màxim 10 persones) amb serveis i operatius específics de la Policia Local.

També es mobilitzaran els diferents perfils d’agents de convivència a Cerdanyola, Rocafonda i Cirera-Molins per portar a terme accions de sensibilització i recordatori de les mesures sanitàries. I per últim, es sensibilitzaran entitats i col·lectius perquè facin d’altaveu i model en el seu propi col·lectiu.

 

10 persones màxim

A banda de les mesures locals, la Generalitat ha prorrogat durant 15 dies més, fins al 26 de setembre, la prohibició de les reunions o trobades de més de 10 persones. Aquesta restricció afecta tant l’àmbit privat com el públic.

Publicat a