Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament cedeix espais municipals, amplia voreres i ofereix hores de neteja per al curs 2020-2021

Escoltar

L’Ajuntament cedeix espais municipals, amplia voreres i ofereix hores de neteja per al curs 2020-2021

El 14 de setembre està previst que comencin el curs 2020-2021 a Mataró 19.085 alumnes de les etapes d’educació obligatòria. Per aquest any escolar, l’Ajuntament ha cedit 16 espais als centres escolars, ofereix hores extra de neteja i ha ampliat voreres a les entrades i sortides d’escoles per evitar al màxim el contagi de la Covid-19. A nivell educatiu, es reforça l’aposta del Pla Educatiu d’Entorn per evitar les desigualtats entre infants i amb el programa d’extraescolars de Mataró Educa +.

L’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han ofert una roda de premsa per presentar les dades i les principals mesures i novetats per al curs 2020-2021. Un curs que ve marcat per totes les mesures incloses en el “Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centre educatius en el marc de la pandèmia per Covid-19” de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta línia, l’Ajuntament ha posat en marxa un seguit d’actuacions per fer de l’escola un entorn segur com són la cessió d’espais municipals. En concret se cedeixen 16 espais: 6 exteriors, 7 esportius, 2 culturals i 1 sala de reunions. Els espais exteriors són el Parc de Cerdanyola, el Parc de Rocafonda, la plaça del Cafè de Mar, el Parc Central, la plaça del Forn del Vidre, la plaça dels Alocs i la plaça de la Llibertat. Els equipaments esportius són el Poliesportiu Municipal Euskadi, el Camp Municipal del Centenari, el Camp Municipal de Futbol del Pla d’en Boet, la Pista d’Hoquei, el Camp Municipal de Futbol de Rocafonda, el Poliesportiu municipal Teresa Maria Roca i la Pista poliesportiva de Rocafonda. La cessió d’aquests espais és gratuïta quan el preu públic seria de 20.131,53 € per a tot el curs escolar. La Biblioteca Antoni Comas i el Centre Cívic Gatassa són els equipaments culturals i també la sala de reunions de la Direcció d’Esports.

També es dotarà a les escoles de personal extra de neteja per garantir amb el compliment de neteja, higiene i desinfecció.

Una altra de les accions que s’han portat a terme a nivell municipal per enfocar el curs escolar d’una forma més segura és l’ampliació de les voreres a les entrades i sortides dels següents centres escolars:

  • Escola La Llàntia, en el carrer de Sant Josep de Calassanç
  • Escola Rocafonda, en el carrer de Tàrrega
  • Escola Sol Ixent, a l’avinguda de Gatassa
  • Escola Josep Montserrat, al carrer de Josep Montserrat i Cuadrada
  • Escola Divina Providència, als carrers de Llauder i Castaños
  • Escola Sant Antoni de Pàdua, al carrer Salesians
  • Escola Gem, al carrer d’Àvila
  • Escola Mare de Déu de Lourdes, als carrers d’Altafulla i de Ramon Llull
  • Escola Sant Josep, a la ronda de Cerdanya
  • Escola Germanes Bertomeu, al carrer de Colòmbia

L’objectiu és posar totes les mesures necessàries perquè es mantingui la distància social necessària per evitar el màxim el contagi de la Covid-19 així com millorar la seguretat viària de vianants i escolars. El cost de l’ampliació de les voreres ha estat d’11.500 €.

A nivell educatiu, l’Ajuntament a través del Pla Educatiu d’Entorn prioritzarà el reforç escolar per evitar al màxim les desigualtats i també es continua apostant pel programa d’extraescolars Mataró Educa + que té la preinscripció oberta fins al 18 de setembre. S’oferten 30 activitats a Rocafonda i 24 a Cerdanyola i, fins a dia d’avui, hi ha una cinquantena d’inscrits.

 

Dades i xifres

A partir del 14 de setembre, els alumnes que cursaran infantil, primària i els cursos de l’Ensenyament Secundari Obligatori (1r, 2n, 3r i 4t d’ESO) a Mataró són 19.085. Aquesta xifra és provisional ja que la matrícula és viva durant tot el curs. Enguany serà el tercer curs de funcionament dels instituts escola Mar Mediterrània i Àngela Bransuela i el quart de l’Institut Les Cinc Sénies que comença el curs amb un grup més de 1r d’ESO, passant a tenir 4 línies. A l’Institut Alexandre Satorras s’amplia amb un grup més de 4t d’ESO, a l’Escola Angeleta Ferrer se li afegeix un grup més de 6è i s’inicia el primer Batxillerat d’Arts Escèniques de Mataró a l’Institut Laia l’Arquera.

En línies generals, Mataró comptarà amb 56 grups de P3, sense perdre cap línia, i amb una ràtio màxima de 24 alumnes per aula. Pel que fa als grups de l’ESO, Mataró tindrà 57 grups, 30 a centres públics i 27 a concertats.

L’Institut Municipal Miquel Biada consolida aquest curs el Cicle Formatiu de Grau Mig de Carrosseria iniciat el curs passat i manté la seva oferta formativa de secundària obligatòria i postobligatòria. La formació professional és una aposta de la ciutat i es pot trobar tota l’oferta al web www.estudiaramataro.cat.

 

Escoles bressol municipals

Els més petits de la ciutat comencen el curs avui 8 de setembre a les escoles bressol municipals que compten amb 687 alumnes, 138 menys que en el curs 2019-2020. Actualment hi ha 109 vacants: 20 de lactants, 37 d’1 a 2 anys i 52 places per a infants d’entre 2 i 3 anys. El 14 de setembre es tornarà a obrir un període de matriculació.

Les aules que s’han tancat són la de lactants de l’Escola Bressol Rocafonda; una aula de 2/3 anys de l’Escola Bressol Cerdanyola; i una aula d’1/2 anys de les escoles bressol de La Riereta, Els Garrofers i La Llàntia.


Formació contínua

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) iniciarà el curs el 28 de setembre amb 310 grups amb 716 alumnes preinscrits. Una de les principals novetats és que durant el curs 2020-2021 podran fer classes a la primera planta de la Nau Minguell, ara en obres d’adequació, i també al Centre Cívic Pla d’en Boet.

L’Escola d’Adults municipal Can Noè iniciarà el curs la setmana del 21 al 25 de setembre amb grups que s’han desdoblat per poder tenir ràtios més petites i així mantenir les distàncies de seguretat i s’ha creat una programació que combina les classes presencials amb les telemàtiques.

Tres Roques iniciarà el curs l’1 d’octubre i el període de matrícula finalitza el 13 de setembre, fins a dia d’avui hi ha 204 sol·licituds de matrícula.

 

Manteniment i millores

L’Ajuntament ha realitzat diferents obres de manteniment i millora a les escoles de la ciutat, concentrant el gruix dels treballs durant els mesos d’estiu. Enguany s’han realitzat obres de millora a 13 centres educatius amb una inversió total de 240.554 €. Entre aquestes hi ha les cobertes de l’Escola Vista Alegre i la de Germanes Bertomeu així com la substitució del sistema d’alarmes de les escoles Peramàs, Camí del Mig i La Llàntia i l’Institut Escola Mar Mediterrània.

Publicat a