Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró cedeix tres centres cívics municipals per a la vacunació de la grip

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró cedeix tres centres cívics municipals per a la vacunació de la grip

El Centre Cívic Municipal Pla d’en Boet, Molins i Rocafonda són els espais que l’Ajuntament ha cedit als centres d’atenció primària (CAP) perquè puguin realitzar la campanya de la vacunació de la grip de manera externa i així millorar circuits i evitar aglomeracions donada la situació provocada per la Covid-19.

La campanya, que va començar al Maresme a l’octubre i durarà fins al 15 de desembre, té com a objectiu vacunar de manera esglaonada a totes les persones per a les quals està indicada la vacunació, abans que la grip arribi al seu llindar epidèmic.

La població que ho requereixi es podrà anar vacunant de manera esglaonada, repartida al llarg d’aquests dos mesos. En l’actual context de COVID-19, cal que la vacunació es faci garantint les mesures de seguretat necessàries i evitant acumulacions de gent. Per això, és important repartir totes les persones que s’han de vacunar al llarg de tot del període que dura la campanya. En aquesta línia de treball conjunt entre administracions, l’Ajuntament ha cedit el Centre Cívic Molins, el Centre Cívic Pla d’en Boet i el Centre Cívic Rocafonda perquè el personal sanitari pugui portar a terme aquesta campanya de forma segura. L’equip que treballa al Centre Cívic Pla d’en Boet també es desplaçarà dues tardes, els dimarts i dijous, a Les Esmandies Casal de Barri.

Així mateix, com en anys anteriors, els equips faran la vacunació oportunista als usuaris que es visitin al CAP per altres motius però que també tinguin indicada la vacuna contra la grip. 

Qui s’ha de vacunar?

La vacunació contra la grip està indicada per a:

  • Persones de 60 anys o més
  • Dones embarassades i puèrperes
  • Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació)
  • Persones amb malalties cròniques
  • Persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades
  • Persones amb obesitat mòrbida
  • Persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte
  • Professionals de la salut, sociosanitaris i docents

 

Grip i COVID-19

Aquest any, en l’actual context de COVID-19, la vacunació contra la grip pren més rellevància que mai, ja que ha de permetre reduir les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu, i disminuir la càrrega assistencial sobre el sistema de salut. A més, cal tenir en compte que els símptomes de la grip i la COVID-19 són similars, així que evitar casos de grip evita haver de fer el diagnòstic diferencial amb la COVID.

 

On m’haig de vacunar?

Per facilitar la informació als usuaris de l’atenció primària de la Metropolitana Nord que s’han de vacunar, s’ha habilitat un espai al web on es recullen les dades de cada CAP, distribuïts per municipis (espai de vacunació, dates i horaris concrets):

http://primaria.icsmetropolitananord.cat/vacunacio-grip-2020

 

Com demanar cita prèvia

Cal programar les visites, per repartir-les al llarg de tot el període òptim de vacunació. Els usuaris poden demanar cita prèvia mitjançant:

  • Web de programació de visites de cita prèvia. Allà, cal introduir el primer el codi CIP i, després, clicar el banner #VACUNA’T
  • Telèfon del Maresme: 93 326 89 01

Els centres d’atenció primària de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), àrea que inclou el Vallès Oriental i l’Occidental, el Barcelonès Nord i el Maresme, van iniciar la campanya de vacunació contra la grip a finals de la setmana passada. A dia d’avui, tots els equips d’atenció primària estan vacunant.

Aquest any, s’han ubicat en aquesta zona un total de 81 dispositius annexes que se sumen als espais habilitats als centres d’atenció primària (CAP). Els dispositius són espais cedits pels ajuntaments -com centres cívics o biblioteques- i permeten realitzar la vacunació de manera externa en alguns centres, per millorar circuits i evitar aglomeracions.

Està previst que la campanya de vacunació s’allargui fins al 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic.

Publicat a