Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta a 21 persones en situació d’atur, per realitzar obres i serveis d'interès públic als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola

Escoltar

L’Ajuntament contracta a 21 persones en situació d’atur, per realitzar obres i serveis d'interès públic als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola

Els contractes, de 6 mesos de duració a temps parcial (70 % de la jornada), estan subvencionats per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i començaran el pròxim 1 d’octubre

Acollida a nous treballadors/es de Plans d’ocupació
Acollida a nous treballadors/es de Plans d’ocupació

La contractació de les 21 persones està encarada a la realització de treballs d'interès públic i caràcter social, en el marc del Programa Treball als Barris. Aquest programa està subvencionat pel Ministeri de Treball i Economia Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El Programa Treball als Barris facilita la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accedir al mercat de treball, o allunyades d’aquest per dificultats d’accés, facilitant-los competències professionals mitjançant experiència laboral, havent realitzat diversos projectes de millora dels barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola. Aquestes persones beneficiàries del programa havien de trobar-se en situació d’atur - ser demandants d’ocupació no ocupades (DONO) -  i no podien estar cobrant la prestació contributiva per desocupació.

El programa, que està en funcionament des del 2008, prioritza preferentment a persones aturades de llarga durada; majors de 50 anys; menors de 35 anys que van abandonar el sistema educatiu; baixa qualificació professional i/o necessitat de reciclatge professional; dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere; dones en situació de reincorporació dal marcat de treballs; nouvingudes en situació de desavantatge laboral; amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial i/o en tractament de salut mental i altres persones en situació de risc d’exclusió social. 

Les persones contractades, a més, rebran acompanyament i seguiment de l’equip tècnic del Servei d’Ocupació de Mataró amb la realització de tutories individuals, per tal de treballar l’itinerari i l’objectiu professional de la persona, de cara al posterior accés al mercat laboral. 

La selecció s’ha portat a terme per un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i Organització i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

Les persones contractades es distribueixen en els següents perfils professionals: personal d’oficis entre peonatge, oficials/es de 2a de paleteria, de pintura, i de jardineria, i personal tècnic mitjà per a diferents àrees o projectes.

En el procés de selecció hi han participat 82 persones, tot i que les derivades inicialment han estat 239.