Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana que es declari Mataró zona afectada greument per una emergència de protecció civil

Escoltar

L’Ajuntament demana que es declari Mataró zona afectada greument per una emergència de protecció civil

L’alcalde anuncia que es demanarà a l’Estat, la Generalitat i la Diputació els ajuts possibles per reparar les destrosses provocades pel temporal Gloria. L’Ajuntament rebaixa d’emergència a alerta el nivell d’activació del Pla bàsic de protecció civil i ha començat a treballar en la valoració dels danys. El passeig Marítim s’ha reobert parcialment i es treballa per recuperar la normalitat a la ciutat.

Treballs de neteja a l'avinguda del Port. Foto: Ajuntament
Treballs de neteja a l'avinguda del Port. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha anunciat que demanarà a l’Estat la declaració de Mataró com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, que permetrà accedir als fons extraordinaris que es determinin per reparar les destrosses provocades pel temporal Gloria. L’Ajuntament sol·licitarà també a la Generalitat i la Diputació de Barcelona ajuts a tal efecte.

Així mateix, l’alcalde ha demanat al Departament de Territori de la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità i Adif que es trobin solucions a les dificultats de la mobilitat en transport públic entre Mataró i Barcelona, amb greus problemes a la línia R1 de rodalies i amb autobusos interurbans saturats per l’augment de la demanda.

David Bote ha demanat també al Consell Comarcal del Maresme celebrar un Consell d’alcaldes per avaluar els efectes del temporal a la comarca.

L’Ajuntament manté activat el Pla bàsic d’emergències municipal però ha rebaixat aquest matí el nivell d’emergència a alerta per la millora de les condicions meteorològiques. El número de ferits no ha augmentat en les darreres hores: 19 persones ferides lleus ateses a l’Hospital de Mataró per caigudes a la via pública, accidents de trànsit, despreniments i la caiguda d’un arbre sobre un vehicle.

A primera hora d’avui, la Policia Local sumava des de diumenge 348 incidències a Mataró relacionades amb el temporal. Ahir a la tarda i nit els problemes més destacats van ser manca de subministrament elèctric tant en domicilis com en enllumenat públic. Es manté el contacte amb la companyia Endesa per sol·licitar que informi del restabliment de la situació.

Avui a les 14 h s’ha reobert parcialment l’accés al passeig Marítim entre Sant Simó i el Port de Mataró, tot i que es manté la prohibició per accedir a les platges per la inestabilitat dels talussos en el tram del passeig del Callao i pel risc per les onades. Les instal·lacions portuàries estan obertes però el braç del Port roman tancat. Així mateix, segueix tancat el passeig (avinguda del Port) entre la rotonda dels pescadors i l’avinguda d’Ernest Lluch pel risc d’onades. Es demana a la població que es respectin la senyalització, les tanques i les recomanacions de la Policia Local, que pot sancionar els incompliments.

Pel que fa a la resta de vials, segueix tancat el carrer de Santa Teresa pel perill de caiguda de la part de la façana que es mantenia en peu d’una casa esfondrada abans de Nadal, agreujat pel vent i la pluja d’aquests dies. Es preveu que les obres d’enderrocament, que executaran els propietaris, comencin de manera imminent.

Pel que fa a l’arbrat viari, des de l’inici del temporal el passat diumenge fins avui a les 14 h han caigut o resultat danyats 199 arbres (82 arrencats o tallats). Només roman tancat el recinte vell del Parc Central fins que es valori l’estat de tot l’arbrat d’aquesta zona verda i s’elimini el risc de caiguda. Els cementiris municipals s’han reobert avui al públic.

L’Ajuntament treballa també per resoldre les incidències als 43 equipaments municipals que han resultat afectats. L’únic que segueix tancat totalment és la Piscina Municipal i es preveu poder reobrir la setmana que ve. L’aparcament de la plaça de les Tereses s’ha reobert aquest matí per als abonats i es preveu fer-ho també per als usuaris de rotació en les properes hores.

Dels 17 centres educatius amb algun tipus d’afectació (façana, coberta, filtracions i acumulacions d’aigua), la incidència més important és a l’Escola Vista Alegre, amb els alumnes de cicle superior (5è i 6è) fent classes avui i demà a l’Escola Àngela Bransuela mentre es fan les reparacions per les filtracions d’aigua. Les classes es van reprendre dimecres a tots els centres educatius de la ciutat. L’Ajuntament ha aixecat també la prohibició de realitzar activitats a l'aire lliure.

Per últim, se segueix treballant per resoldre les incidències tant a l’enllumenat públic com a la xarxa semafòrica.Galeria d'Imatges

Publicat a