Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament estableix mesures de prevenció per garantir els serveis municipals essencials

Escoltar

L’Ajuntament estableix mesures de prevenció per garantir els serveis municipals essencials

L’alcalde, David Bote, ha decretat mesures per garantir la continuïtat dels serveis municipals essencials, com són l’enllumenat públic, la recollida de residus, els mercats municipals o la Policia Local. El Pla Bàsic d’Emergències Municipals ha passat de fase d’alerta a emergència 1 amb motiu del coronavirus, en consonància amb l’estat d’alarma declarat pel Govern de l’Estat i l’activació per part de la Generalitat de la fase d’emergència del Pla de Protecció Civil de Catalunya.

El decret inclou un seguit de decisions organitzatives per garantir la prestació dels serveis municipals essencials a la ciutat amb motiu del coronavirus, protegir la salut dels ciutadans i dels propis treballadors.


En aquest sentit, l’Ajuntament declara que els serveis públics municipals essencials per gestionar la situació emergència són els següents: subministrament d’aigua i clavegueram, enllumenat públic, neteja viària, recollida de residus, serveis funeraris, mercats municipals, Policia Local, Benestar Social, Protecció Civil i Salut, Atenció Ciutadana i 010, Recursos Humans i Organització, Sistemes d’Informació i Telecomunicacions, Secretaria General, Intervenció, Mobilitat, Equipaments Municipals, Espais Públics, Llicències d’Obres i Activitats, Gestió Econòmica, Tresoreria, Compres i Contractacions, Mataró Audiovisual, Direcció de Presidència i Comunicació.

Algunes de les mesures organitzatives internes previstes són establir torns alterns de treball presencial i no presencial per dividir el personal, disposant que els treballadors no presencials desenvolupin la seva activitat telemàticament; i garantir que els treballadors romanen en un únic centre de treball per evitar desplaçaments entre diferents seus. També es podrà disposar, per realitzar altres tasques, del personal afectat pel tancament del seu centre habitual de treball.

Publicat a