Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia el projecte “Stop Stigma” per qüestionar prejudicis i estereotips sobre determinats joves

Escoltar

L’Ajuntament inicia el projecte “Stop Stigma” per qüestionar prejudicis i estereotips sobre determinats joves

El 8 de juliol es va iniciar un treball amb grups de joves amb perfils diversos amb l’objectiu de reduir l’estigmatització i la discriminació que es dona a la ciutat respecte ells mateixos. El projecte amb el nom “Stop Stigma” donarà eines als joves que poden experimentar aquesta estigmatització per a poder qüestionar prejudicis i els estereotips que una part de la ciutadania els hi atribueix. El treball que faran es planteja en format audiovisual per a poder difondre i que el missatge arribi a tota la ciutadania. Aquest projecte se suma a la tasca constant que es fa des de diferents serveis de l'Ajuntament per treballar la cohesió social a la ciutat i la bona convivència.


“Stop Stigma” va començar el 8 de juliol amb la formació de grups de joves amb diferents identitats culturals, religioses i amb diferents trajectòries vitals. Aquests grups comptaran amb els professionals de La Xixa, Fem Comunitat (www.laxixateatre.org) que tenen una llarga trajectòria en el treball de la interculturalitat i són una entitat formadora d’agents antirumors de la Xarxa BCN Antirumors.

Els grups de joves faran 4 sessions i una sortida final que es desenvoluparà de la següent forma:


Sessió 1: Formació dels grups, presa de contacte i posada en comú de les idees de la situació al municipi tenint en compte les notícies sobre seguretat al municipi que apareixen als mitjans de comunicació, identificació de rols i connexió dels participants en cada un dels rols.

Sessió 2: Sessió creativa radiofònica (gravació de podcast) amb la creació de reportatges comunitaris, narració d’històries (storytelling) i anàlisi crític del discurs així com l’aportació d’idees per com utilitzar aquestes eines audiovisuals per a la no discriminació.

Sessió 3: Sessió en un estudi de Mataró Audiovisual per fer proves de so, aprendre els efectes de la pròpia veu i treballar l’escolta activa.

Sessió 4: Gravació d’espais, falques, històries radiofòniques (podcast)

Sessió 5: Sortida al carrer per fer entrevistes a persones seleccionades prèviament com referents de l’Ajuntament, joves de Mataró, referents de la comunitat musulmana a la ciutat i de comerciants, entre d’altres.


El projecte “Stop Stigma”, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Mataró Audiovisual i Salesians Sant Jordi, dona continuïtat al treball que es desenvolupa de forma habitual amb els joves en el marc de la no discriminació i la gestió positiva dels rumors, i amb l'objectiu en paral·lel de treballar les habilitats comunicatives.

Publicat a