Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament modifica de nou el pressupost municipal de 2020 per seguir atenent necessitats sorgides per la Covid-19

Escoltar

L’Ajuntament modifica de nou el pressupost municipal de 2020 per seguir atenent necessitats sorgides per la Covid-19

La modificació permetrà finançar, amb baixes d’altres partides, noves necessitats de crèdit derivades de la pandèmia. A més, també es destina a la indemnització a la Fundació Mare Nostra i la compra dels terrenys de l’antic Mas Miralles.

El Ple municipal va aprovar ahir dijous 3 de desembre una modificació pressupostària que mobilitza 6.620.354,28 € dels comptes generals de 2020. L’expedient s’ha aprovat amb els vots favorables del Govern (PSC i ECPM) i les abstencions dels grups de l’oposició (ERC-MES, C’s i Junts x Mataró).

Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament ha pres diferents mesures per minimitzar el cop social i econòmic que està suposant a la ciutat. Aquestes accions han tingut un impacte econòmic en les finances municipals que en aquests moments s’estima en 11 milions d’euros, i que corresponen als menors ingressos previstos en la liquidació de l’exercici, les majors despeses registrades i els dèficits d’ens dependents de l’Ajuntament.

El passat 16 de juliol el Ple va aprovar una primera modificació de crèdit del pressupost 2020 que, entre altres, va permetre a l’Ajuntament dotar-se d’un Fons de contingència de gairebé 1,29 milions per fer front a les necessitats que anessin sorgint durant la pandèmia i destinar 3,5 milions d’euros al Pla de reconstrucció social i econòmica. La part de despesa corrent d’aquest Pla ja està pràcticament exhaurida amb les actuacions d’urgència realitzades i s’estan treballant projectes corresponents a la part d’inversió.

Aquesta segona modificació pressupostària consisteix a:

  • Augmentar el crèdit disponible per majors o noves necessitats de despesa per import de 2.297.596,72 €. Aquestes necessitats corresponen a la indemnització a la Fundació Mare Nostra fixada per sentència (976.220,72 €), la compra de l’antiga finca del Mas Miralles de Cerdanyola (1.051.000 €) i altres despeses diverses.

  • Dotar de crèdit pressupostari per atendre les necessitats de despeses derivades de l’actual crisis sanitària i dèficits en els ens dependents, per import de 2.674.099,35 €. Els imports més significatius són el dèficit que es preveu en el Mataró Bus.

  • Dotar de crèdit pressupostari per import de 530.875,41 € les darreres accions contemplades a la Taula de reconstrucció, com l’exempció entre el 16 d’octubre i el 31 de desembre de la taxa de terrasses, la brossa comercial i el cànon per concessions demanials dels establiments més afectats per la Covid-19, o els descomptes en aparcaments municipals durant la campanya de Nadal, entre altres.

  • Transferències de crèdit entre diverses partides pressupostàries a fi d’adequar la classificació de cada partida a les despeses a què es destina, per import d’ 1.117.782,80€, corresponents a obres del Pla d’Impuls del Centre.

 

L’expedient aprovat contempla també la modificació de les bases d’execució per atorgar noves subvencions nominatives o augmentar-ne d’existents, per valor de 216.530,72 €. Entre d’altres, destaquen les subvencions als clubs i entitats esportives de la ciutat com a mesura aprovada per la Taula de reconstrucció, i majors aportacions al Consell Comarcal per la gestió del transport adaptat (64.207,24 €), al Consorci Sanitari del Maresme (40.000 €), a l’AMPA de l’Escola Germanes Bertomeu pel projecte Mataró Educa (25.500 €), i a Creu Roja per l’augment d’atencions socials (25.000 €).