Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un Observatori específic amb informació de la crisi Covid-19

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa un Observatori específic amb informació de la crisi Covid-19

Es tracta d’un instrument de suport en l’elaboració del Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró que aporta dades de l’afectació de la crisi sanitària als principals àmbits d’anàlisi.

L’Observatori de la crisi de la Covid-19 de Mataró és un instrument creat a partir de la crisi sanitària amb caràcter complementari i de suport en l’elaboració del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró.

Es tracta d’un recull actualitzat d’informació, ja sigui a partir d’indicadors de registre o informació qualitativa, dels principals àmbits d’anàlisi associats a la crisi sanitària Covid-19.

L’observatori parteix d’un enfocament ampli, tant des del punt de vista de l’anàlisi (causes, conseqüències, implicació...) de les fonts d’informació utilitzades, instruments o formats de presentació, com de l’abast temporal de la informació tractada. Es presenta per tant com un instrument útil i flexible, que adapti el seu nivell d’anàlisi, format i periodicitat a les necessitats d’elaboració i seguiment del Pla de reconstrucció.

Així doncs, inclou informació actualitzada referent a:

-Salut: nombre de casos de covid-19 detectats a Mataró, defuncions i estimació de l’R0 (nombre bàsic de reproducció de la infecció).

-Mercat de Treball: afiliacions a la seguretat social, atur registrat i grau d’afectació dels ERTO.

-Activitat econòmica: informació sobre la recuperació comercial, rànquing per sectors i tiquet mitjà de compra.

-Mobilitat: intensitat mitjana diària de l’autopista C-32, percentatge de persones que surten del seu districte de residència i usuaris del Mataró Bus.

-Immissions: evolució de les immissions de monòxid de carboni, monòxid de nitrogen, ozó, partícules en suspensió i diòxid de sofre.

 

La informació recollida en l’Observatori de la crisi de la Covid-19 s’actualitza de forma contínua i segons la periodicitat de les fonts i informació disponible. Pròximament, també incorporarà més informació sobre altres àmbits, informació qualitativa, articles d’interès o resultats d’enquestes.