Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament pren més mesures de prevenció per contenir l’expansió dels casos de la Covid-19 a la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament pren més mesures de prevenció per contenir l’expansió dels casos de la Covid-19 a la ciutat

En el marc actual d’estat d’alerta del Pla d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la Covid-19, i davant de la tendència a l’alça de casos positius detectats a Mataró, l’Ajuntament ha decretat un seguit de mesures de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió del coronavirus. Entre d’altres, s’ajorna el “Mataró s’enlaira”, es torna a limitar l’accés a les zones de jocs infantils i a les pistes esportives de lleure, se suspenen les autoritzacions d’actes a la via pública amb un aforament superior a 100 persones i es continua controlant l’aforament a les platges. Es recomana limitar les trobades a les persones de la unitat de convivència i limitar les altres a 10 persones, mantenir la distància interpersonal, netejar-se sovint les mans i l’ús de mascareta és obligatori.

L’Ajuntament ha decretat avui, 20 de juliol, un seguit de mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19. Aquestes mesures es prenen en el context municipal de tenir el Pla bàsic d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la Covid-19 en fase d’alerta i davant de les mesures especials preses pel Govern de la Generalitat, el 17 de juliol, per a la contenció del brot epidèmic a Barcelona i a 12 municipis de la corona metropolitana. D’aquests municipis, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona pertanyen a l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, el mateix àmbit al que pertany Mataró i El Maresme.

En el cas de Mataró, les dades de les que es disposen no són del volum d’aquests municipis però sí que s’ha constatat una tendència a l’alça. Segons les dades recollides de forma proactiva pels serveis municipals a partir de trucades diàries a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la ciutat i complementades amb les facilitades per la Direcció Executiva de CatSalut.

 

Principals mesures

Davant d’aquesta realitat, en aplicació del principi de prudència en la protecció de la salut de la ciutadania i sempre amb l’objectiu de minimitzar els riscos de rebrots de la pandèmia, es proposa reduir i limitar les situacions i activitats de concurrència pública de persones no convivents. En aquesta línia es prenen les següents mesures:

-Ajornar el programa d’activitats “Mataró s’enlaira”.

-Suspendre l’autorització d’actes a la via pública amb un aforament superior a les 100 persones i ajornar els prèviament autoritzats.

-Pel que fa a parcs i places de la ciutat: cal fer ús de la mascareta, mantenir una distància interpersonal de 2 m, no fer ús de les pistes esportives de lleure ni dels jocs infantils ni dels aparells d’activitat física, no tocar el mobiliari urbà ni asseure’s en grup als bancs.

-Limitar l’aforament en els equipaments municipals a una ràtio mínima de 4 m² per persona.

 

Pel que fa a les platges de la ciutat:

-Es limita l’aforament a una ràtio mínima de 12 m² per persona.

- Evitar ocupar els primers 6 m de la vora del mar i mantenir una distància interpersonal i amb els objectes (tovalloles, para-sols, gandules) de 4 m.

-Es demana al Consorci del Port de Mataró que tanqui la platja de Pequín.

-Les guinguetes no podran programar actuacions i espectacles en directe.

-Es tanquen els equipaments esportius i les àrees infantils existents a les platges.


A més es recomana evitar el contacte físic amb persones amb les que no es conviu habitualment; limitar les trobades a les persones de la unitat de convivència i limitar les altres a 10 persones; evitar el consum d’aliments, begudes i tabac mentre se circula per la via pública i tenir presents i aplicar els tres elements indispensables per a la propagació del coronavirus: rentar-se sovint les mans, respectar la distància interpersonal i posar-se la mascareta.

 

Coordinació amb Generalitat

Prèviament a l’aplicació d’aquestes mesures municipals, en concret dissabte 18 de juliol, l’alcalde, David Bote, va enviar una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, on se li proposa una reunió per poder treballar conjuntament.