Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prohibeix als comerços exposar productes d’alimentació a la via pública

Escoltar

L’Ajuntament prohibeix als comerços exposar productes d’alimentació a la via pública

La mesura es pren de manera temporal mentre duri la crisi pel coronavirus. Es fa per la dificultat de garantir que els productes no es toquen sense guants o que els vianants i clients mantenen les distàncies adients amb els aliments.

L’alcalde, David Bote, ha signat avui un decret que prohibeix temporalment que els comerços puguin exposar a la via pública productes d’alimentació. La suspensió afectarà els establiments sedentaris mentre duri l’actual crisi sanitària pel coronavirus, i l’objectiu de la mateixa és garantir al màxim el control de les mesures d’higiene i salubritat en l’exposició i manipulació dels aliments.

La decisió es pren perquè no es pot garantir que els productes exposats a l’exterior de les botigues no s’han tocat sense guants. Tampoc que s’hagi mantingut una distància adient entre els vianants i el producte exposat. Tots dos factors (l’ús de guants i la distància de seguretat) ajuden a contenir la propagació de la COVID-19. A més, a l’exterior dels comerços el producte alimentari està exposat a la contaminació ambiental i a possibles plagues.

L’Ajuntament ha acordat la prohibició en el marc de les seves competències per gestionar el risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en les activitats del comerç minorista.


Publicat a