Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde torna a demanar un reforç continuat de Mossos d’Esquadra per combatre la inseguretat a Mataró

Escoltar

L’alcalde torna a demanar un reforç continuat de Mossos d’Esquadra per combatre la inseguretat a Mataró

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit avui en convocatòria extraordinària i telemàtica, a petició de l’alcalde, David Bote, i amb la participació del conseller d’Interior, Miquel Buch, per tractar sobre l’estat de la seguretat a la ciutat. Els Mossos han desplegat un dispositiu policial puntual de reforç, però des de l’Ajuntament s’insisteix que l’increment de vigilància a Barcelona no pot ser un greuge per altres municipis com Mataró i que es necessiten més agents de manera continuada.

L'alcalde, David Bote, durant la celebració de la Junta de Seguretat. Foto: Ajuntament
L'alcalde, David Bote, durant la celebració de la Junta de Seguretat. Foto: Ajuntament

La d’avui ha estat la primera Junta Local de Seguretat que es fa de manera telemàtica a Catalunya i el conseller Miquel Buch ha anunciat que l’experiència de Mataró s’exportarà a altres municipis mentre no es puguin fer reunions presencials. El Departament d’Interior ha confirmat que el repunt delictiu que s’ha vingut constatant a Mataró en els darrers anys, i de manera més especial en els darrers mesos, no s’ha frenat. En els últims 12 mesos (de maig a maig, i que per tant inclouen els mesos de confinament) els delictes s’han incrementat en un 4 % . Tot i això, la Generalitat destaca el fet que també hi ha hagut un increment de les detencions del 15 %.

Buch ha explicat a la Junta de Seguretat, i més tard en declaracions a la premsa, que els Mossos d’Esquadra ja estan desplegant aquests dies un reforç d’efectius a la ciutat, la durada del qual no ha concretat. Fa anys que l'Ajuntament de Mataró demana més agents de mossos per a la ciutat, cos policial que té les competències directes en seguretat ciutadana.

A més, el passat gener, davant un augment de robatoris en establiments comercials, l’alcalde va traslladar a tots els cossos i forces de seguretat la seva preocupació perquè la major pressió a la ciutat de Barcelona, arran del Pla Estratègic policial, estigués provocant un traspàs de l’activitat delictiva a Mataró. L’Ajuntament ha reiterat avui durant la Junta Local de Seguretat la necessitat d’un pla de xoc també per a Mataró.  

L’alcalde ha agraït la major presència policial aquests dies però ha insistit que “ha de ser continuada i s’ha de reforçar l’ABP (Àrea Bàsica Policial) amb més efectius”. Buch també ha esmentat que són necessàries “altres línies de caràcter més social, de manera que l’equilibri de les diferents politiques podrà ajudar a tornar a la normalitat ala ciutat de Mataró”. A més, alcalde i conseller han coincidit a reclamar la reforma del Codi Penal per combatre les situacions de reincidència.

Per últim, l’alcalde ha llençat un missatge de tranquil·litat assegurant que “anirà on calgui per defensar els interessos” de la ciutadania.

Publicat a