Cartell d'un dels actes suspesos per l'increment de l'índex de rebrot

L’increment de contagis de la Covid-19 a Mataró fa suspendre l’Ofrena floral en record a Lluís Companys

L’Ajuntament decideix per seguretat anul·lar actes, activitats i serveis que congreguin gent. L’alt risc de rebrot de contagis en què es troba Mataró fa actuar amb la màxima prudència a l’espera de les properes restriccions que determinarà la Generalitat de Catalunya.

El Comitè tècnic d’emergència de l’Ajuntament de Mataró, reunit avui al migdia, ha decidit suspendre aquelles activitats i actes que comportin una concentració de persones i en facilitin la transmissió del virus de la Covid-19. El primer acte programat era l’Ofrena floral institucional de commemoració del 80è aniversari de la mort de Lluís Companys, que havia de tenir lloc el proper dijous 15 d’octubre a les 19 h davant el monument a Companys.

Amb dades d’avui, publicades pel Departament de Salut i que té en compte els casos de PCR positius confirmats fins al 9 d’octubre, Mataró es troba en un risc de rebrot de 553,70 (a partir d’una taxa de 200 indica un risc de rebrot alt); mentre que la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,75 (si és superior a 1 hi ha una tendència creixent).

Davant aquest risc elevat de rebrot, i pensant en la seguretat dels ciutadans, l’Ajuntament ha decidit suspendre també altres activitats i serveis programats que es concretaran i detallaran en breu, a més d’aplicar les mesures que la Generalitat de Catalunya imposi el proper dijous.