Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania afectada pel tancament de Dentix té fins al 3 de gener per comunicar la seva reclamació

Escoltar

La ciutadania afectada pel tancament de Dentix té fins al 3 de gener per comunicar la seva reclamació

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) informa de les novetats respecte el cas Dentix a les persones consumidores afectades. Els ciutadans que van pagar els seus tractaments en efectiu, amb targeta de crèdit o a traves d’un crèdit personal no relacionat amb les entitats financeres vinculades a la mateixa Dentix, poden comunicar la seva reclamació fins al 3 de gener del 2021. Aquest tràmit no necessita ni advocats, ni procuradors perquè l’empresa s’ha declarat en concurs de creditors i s’admet a tràmit una proposta anticipada de conveni.

L’OMIC informa a totes les persones de Mataró que s'han vist afectades pel tancament de la clínica dental Dentix que, per mitjà d’un edicte publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (núm. 316); el Jutjat Mercantil número 2 de Madrid fa saber que es va dictar una interlocutòria, dia 20 de novembre de 2020, per la qual es declara en concurs de creditors el grup d’empreses del qual forma part Dentoestetic Centro de Salud y Estética Dental, SL (Dentix), i s’admet a tràmit una proposta anticipada de conveni.

Per mitjà de l’edicte es fa una crida als creditors, entre els quals es troben les persones consumidores afectades pels serveis pagats i no prestats perquè comuniquin a l’Administració concursal l’existència dels seus crèdits.

Per tant, les persones afectades pel tancament d’aquestes clíniques que haguessin pagat el seu tractament en efectiu, amb targeta de crèdit/dèbit o mitjançant un crèdit personal –és a dir, no finançat per una entitat financera de DENTIX–, han de comunicar el seu crèdit/reclamació a l'administració concursal, per intentar recuperar els diners pagats per un servei que no s'han prestat (no cal advocat ni procurador).

  • Només hi ha 1 mes (fins al 3 de gener de 2021, inclòs) per comunicar la seva  reclamació per via electrònica a l’adreça dentix.concursal@iusaequitas.net 
  • O bé per correu postal certificat o burofax a:

ACCOUNT CONTROLIUS&AEQUITAS ADMINISTRADORES CONCURSALES SLP

Av. Alberto Alcocer 24, 4ª planta, 28036 (Madrid)

Telèfon: 915914291//Fax: 914465321

En la comunicació cal:

  • Fer-hi constar les dades d'identificació del concurs: Concurs ordinari 1305/2020, amb número d’identificació general de procediment 28.079.00.2-2020/00133464. Interlocutòria de data 20/11/2020.
  • També cal fer constar les dades següents: DNI, nom i cognoms, domicili, telèfon i adreça electrònica, així com les dades del deute –és a dir, els diners pagats per serveis que no us han prestat-, amb còpia dels pagaments fets a DENTIX i de tota la documentació de què disposeu (historial mèdic, reclamacions fetes, etc.).
  • Les resolucions del concurs es publicaran en el web del Registre Públic Concursal.

Les empreses incloses en el concurs, totes amb domicili en el carrer Ribera del Loira 56-58 de Madrid, són:

  • DENTIX HEALTH CORPORATION SLU (C.I.F. B86933819)
  • DENTOESTETIC CENTRO DE SALUD Y ESTÉTICA DENTAL SLU (C.I.F. B83409797)
  • DENTIX HEALTH INTERNATIONAL SLU (C.I.F. B86940970)
  • NEOTECH CLINICAL SLU (C.I.F. B86940962)

Cal recordar que, davant la publicació del concurs de creditors, des de l'OMIC  ja no es pot mediat amb l'empresa DENTIX per a resoldre les reclamacions de les persones afectades. Per tant, encara que hagueu presentat una reclamació a la nostra oficina contra Dentix, cal que ara us adreceu a l’administració concursal.

Amb independència d'això i pel que fa a les reclamacions presentades contra les entitats financeres, en el cas dels tractaments que es van pagar amb un contracte vinculat de finançament, si que es seguiran tramitant les reclamacions de consum contra aquestes entitats financeres.

Publicat a