Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La convocatòria de les subvencions 2020 per a les entitats de la ciutat està oberta fins al 13 de febrer

Escoltar

La convocatòria de les subvencions 2020 per a les entitats de la ciutat està oberta fins al 13 de febrer

L’Ajuntament de Mataró ha publicat la convocatòria de les subvencions 2020 per a les entitats de la ciutat amb un pressupost de 419.552 € destinats a 12 temàtiques diferents. Les principals novetats d’enguany són l’ampliació de termini, l’avançament en el calendari del període de presentació de sol·licituds i que totes les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica. Per abordar i assessorar les entitats s’han programat tallers i sessions informatives.

Les entitats inscrites en el Registre Municipal d'Entitats de la ciutat i que reuneixin els requisits poden sol·licitar subvenció a l'Ajuntament de Mataró en els àmbits de l'atenció social, gent gran, salut pública, igualtat, joventut, ciutadania global i sensibilització de solidaritat i cooperació, ensenyament, cultura i esports. 

Una de les principals novetats de la convocatòria del 2020 és el període de sol·licitud de subvencions que va començar el 7 de gener i finalitza el 13 de febrer. L'objectiu principal d'avançar el termini a inicis d'any i ampliar-lo a cinc setmanes és vetllar per  facilitar l'organització i el dia a dia de les entitats de la ciutat. 

Per al 2020, hi ha 12 convocatòries de diferents subvencions amb un pressupost previst de 419.552,41 €.

Les convocatòries són les següents:

1. Programes de suport en l’àmbit de l’atenció social: 30.000 €

2. Programes i activitats per a la gent gran: 16.475 €

3. Foment dels programes i activitats de Salut Pública: 2.500 €

4. Foment de programes per a l’atenció de colònies de gats: 2.500 €

5. Programes i activitats que fomentin la igualtat de gènere i la visibilització del col·lectiu LGTBI: 5.000 €

6. Educació en el lleure: 8.513,71 €

7. Activitats per a joves: 5.963,70 €

8. Accions d’educació per a la ciutadania global i de sensibilització en solidaritat i cooperació: 15.000 €

9. Casals d’estiu: 71.000 €

10. Programes d’activitats culturals:

 -Acció cultural i patrimoni: 21.000 €

- Foment de la cultura popular: 19.000 €

11. Activitats de promoció esportiva: 213.600 €

12. Activitats esportives extraordinàries: 9.000 €


Enguany es preveu la continuïtat als convenis i subvencions de l’Àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones. A banda de les subvencions i convenis, també es fan altres transferències econòmiques a consorcis públics, altres administracions i també en concepte d’ajuts o de subvencions.

La presentació de la sol·licitud per a les subvencions 2020 haurà de realitzar-se de manera telemàtica. En aquest sentit, l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats facilitarà el procés a les entitats a partir de sessions informatives, assessoraments i la publicació de materials amb els passos a seguir per realitzar la sol·licitud de manera telemàtica.  


Sessions informatives i tallers 2020

 “Presentació de la convocatòria de subvencions de l'Ajuntament de Mataró 2020 per a entitats”

Aquesta sessió es farà el 13 de gener, al Centre Cívic Espai Gatassa, en dos horaris: a les 11 h i a les 19 h i s’abordaran els següents punts:

- Elements generals i específics de la convocatòria

- Requisits principals per participar 

- Terminis de presentació i procediment de sol·licitud 

- Justificació

 

“Com tramitar la sol·licitud de subvencions de manera telemàtica?”

D’aquesta formació es faran 3 sessions en diferents horaris, al Centre Cívic Espai Gatassa, els dies 16 i 30 de gener i 6 de febrer, a les 19 h. I a les 11h, el dia 23 de gener.

En aquestes sessions es mostrarà de manera pràctica com fer el tràmit i es resoldran dubtes. Aquesta formació està adreçada als presidents/es de les entitats que tenen previst sol·licitar subvenció i a les persones de la junta que els donaran suport. Les persones que hi assisteixin podran portar tablet o portàtil per tal de fer proves pràctiques.

 

Elaboració de projectes: disseny, continguts i redacció

L'objectiu de la formació és poder millorar la redacció dels projectes de l'entitat i conèixer l'estructura general d'un projecte. El taller, que es farà els dies 14 i 21 de gener, a les 19 h, al Centre Cívic Pla d’en Boet, pretén donar eines i suport a les entitats que tenen la voluntat de presentar projectes en diverses convocatòries de subvencions o en altres àmbits. 

A banda d’aquestes formacions, també es pot demanar assessorament amb cita prèvia  i s’han editat vuit guies per àrees i temàtiques.

Publicat a