Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de l’Arbre i el Medi Ambient arriba renovada aquest cap de setmana

Escoltar

La Fira de l’Arbre i el Medi Ambient arriba renovada aquest cap de setmana

L’esdeveniment està organitzat per primera vegada per l’Associació Sempervirens Mataró, comptarà amb 160 expositors d’arreu de Catalunya i també s’han previst activitats complementàries com actuacions musicals, xerrades i el lliurament del 1r premi Joan Itxart en reconeixement a la bona gestió ambiental

Els propers dissabte 7 i diumenge 8 de març el Parc Central de Mataró tornarà a omplir-se com cada any de plantes, flors i arbres amb  motiu de la tradicional 42a Fira de l’Arbre i el Medi Ambient. L’Associació Sempervirens Mataró ha agafat el relleu a l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, que des de l’any 1979 havia organitzat aquest certamen. Ara, la nova entitat vol donar-hi continuïtat i convertir-la també en un espai de reflexió dels problemes actuals del sector agrícola i de la flor i planta, i un espai també on promocionar activitats dirigides a millorar la gestió del medi ambient i els seus recursos. La Fira obrirà de 10 a 21 h el dissabte i de 10 a 20 h el diumenge.

En aquesta nova edició, uns 160 expositors d’arreu de Catalunya ompliran el parc d’una oferta comercial diversa que aglutinarà els productes més tradicionalment vinculats amb la natura i el medi ambient com la flor i la planta ornamental, la jardineria, l’agricultura tradicional i ecològica, el món marítim i els esports d’aventura en el medi natural, amb d’altres com l’artesania diversa i els productes alimentaris. La fira també comptarà amb la presència d'una delegació institucional i de productors del municipi malagueny de Sierra de Yeguas.

L’oferta comercial de la fira es complementarà amb la realització de xerrades-debat sobre aspectes mediambientals i diverses actuacions musicals, i el lliurament del premi Joan Itxart de la fira en reconeixement a la bona gestió ambiental portada a terme tant per associacions públiques o privades com per particulars i empreses. Enguany el reconeixement serà per a la Fundació El Maresme CEO.

La Fira de l’Arbre i el Medi Ambient compta amb el suport econòmic i tècnic de l’Ajuntament de Mataró a través d’un conveni de col·laboració. Aquest suport econòmic està valorat en 4.395,77 €.  D’altra banda la companyia municipal Aigües de Mataró hi destina 10.000 €, i l’empresa municipal PUMSA, ha facilitat  un descompte per les persones visitants del 50% en la tarifa de l’aparcament Parc Central durant els dos dies de celebració de la fira.