Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local ha interposat prop de 2.400 denúncies per infraccions de la normativa Covid-19 des de juliol

Escoltar

La Policia Local ha interposat prop de 2.400 denúncies per infraccions de la normativa Covid-19 des de juliol

Durant el mes d’octubre s’ha detectat un increment de l’incompliment de mesures com estar-se en parcs i jardins sense respectar l’horari permès, no dur mascareta o fumar a la via pública sense mantenir els 2 m de distància.

La Policia Local vetlla pel compliment de la normativa per evitar contagis. Foto: Ajuntament.
La Policia Local vetlla pel compliment de la normativa per evitar contagis. Foto: Ajuntament.

La Policia Local de Mataró ha interposat 2.387 sancions entre juliol i octubre per infraccions relacionades amb l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.

De les 2.387 denúncies, dues terceres parts (1.561) han estat per no dur mascareta o fer-ne un ús inadequat. 315 han estat per trobar-se en un parc o jardí i no respectar l’horari establert; 127 per reunions o aglomeracions de més de 6 persones; 108 per consumir aliments o begudes durant una reunió de persones a l’espai públic; 88 per fumar al carrer sense respectar la distància de 2 m; 42 per consum d’alcohol a la via pública; 29 per no respectar els horaris establerts per motius de salut pública; 11 per incomplir el confinament nocturn i 106 per altres infraccions de la normativa per contenir la Covid-19.

Les dades policials constaten que, durant el mes d’octubre, s’ha detectat un augment de l’incompliment de les mesures, fet que es podria atribuir a un relaxament de la població. Aquest increment s’ha detectat, per exemple, en l’ús de la mascareta: malgrat que l’obligatorietat de fer ús de protecció respiratòria està vigent des del juliol, el número de denúncies per incomplir aquesta mesura s’ha anat incrementant progressivament: al juliol es van interposar 326 multes per aquest concepte i, a l’octubre, se’n van interposar 469. També s’ha registrat un increment de les infraccions per estar-se en un parc o jardí sense respectar l’horari establert (al setembre es van denunciar 87 casos i, a l’octubre, 226) i per fumar al carrer sense respectar els 2 m de distància (s’ha passat de 17 denúncies a l’agost a 57 a l’octubre).

L’import de les sancions, determinat per la Generalitat, oscil·la entre els 100 i els 60.000 €, en funció si la infracció és considerada lleu, greu o molt greu.

La Policia Local ha intensificat les actuacions d’informació i control dels espais assenyalats com a prioritaris per contenir la transmissió del virus. A més, s’han reforçat els equips d’informadors -s’ha passat de 5 a 10- que donen suport en la difusió i control de la normativa per evitar contagis. Aquests agents centren la seva tasca informativa fonamentalment en entorns escolars, establiments i espais públics. Policia Local i Mossos d’Esquadra treballen coordinadament per garantir el control del compliment de les mesures per evitar la propagació de la pandèmia.

A més, per donar a conèixer les mesures vigents també s’està fent una campanya de comunicació a través de les xarxes socials de l’Ajuntament; cartells al carrer; i àudios i vídeos de sensibilització que es distribueixen en diferents idiomes.

Publicat a